Alla inlägg den 29 augusti 2009

Av Lotta - 29 augusti 2009 07:07

Förutom skojsport på gatan blir det också lite organiserat sportande i höst. Hugo och M. spånar på vad de tycker skulle vara kul och de är öppna för det mesta; tennis, golf, kung fu, hockey, innebandy - you name it. I första hand blir det nu nybörjarhockey i regi av Beijing Sports. Hugo har ju hela kitet med sig hemifrån och har redan testat isen en gång så det kändes ganska självklart, roligt nog ville M. hänga på också. I början blir det säkert lite basic för Hugo eftersom de kommer att koncentrera sig på skridskoåkningen som han ju behärskar redan men det är ju kul att bara göra nåt ihop med en polare. På lördagen tog vi oss in till stan' där det var "sign up weekend" på ett stort varuhus.


(Parantes för l'Oréalanställda; kollade in en kosmetikavdelning som var jättefin men väldigt tom på kunder. Fräscha diskar på våra märken, men lite synd om Lancôme vars mittenpelares ena sida totalt dominerades av brandsläckarutrustningen och blaffiga varningstexter på kinesiska. Mycket Génifique och Aquasource. Nästan en fjärdedel av Biothermdisken ägnades åt Biotherm Homme som var väldigt synligt och lättillgängligt. Viktigt att tänka på nu när vi är på G att bygga nya diskar).


Lunch på supertrevlig innergård på italienska Cipriano's - klimatet är riktigt skönt nu eftersom den värsta superhettan lagt sig, luften är lättare och en lätt bris blåste. Känns som man är på semester...


I Kina gillar man vakter. Alla "bättre" bostadsområden är nedsållade av säkerhetsvakter och inne i Beijing kryllar det av grönklädda Beijing Security- män. De finns överallt - i affärer, på allmänna platser, på restauranger, turistanläggningar och både inne och ute.  Det är inte några anabolstinna alfahannar direkt - de flesta är tunna som grässtrån med "bröst och bringa som en frukostflinga" och väldigt unga så man känner sig egentligen varken särskilt hotad eller trygg - de är mer trevliga och hjälpsamma och finns på plats om de behövs; Att säga till någon att inte sitta på fel ställe, att inte röka eller att hjälpa en med barnvagnen eller om man tappar något. Innergården där Cipriano's låg var också bevakad av en tunn liten kille som föll pladask för Norton. De lekte tittut och kurragömma över hela gården både länge och väl och han hjälpte till att ta upp tappade servetter och visa var toaletten låg. När vi sedan lämnade restaurangen vinkade Norton glatt åt vakter vi passerade - typ "tjena polaren, vi känner ju varandra".


Roger krävde sedan att få gå in på klädmarknaden på Yashow (se tidigare inlägg) som visade sig ligga i närheten. Jag var inte så sugen men böjde mig och vi tågade rask ned till väninnan Es stambutik. Det visade sig att vi hade nytta av minstingen - de kände igen Norton och gav oss Es vanliga pris direkt. No pruta - I like! Av bara farten köpte jag sedan två par skor efter brutal prutningsomgång. Jag som inte ens skulle gå in...


Ovido - Quiz & Flashcards