Direktlänk till inlägg 20 juli 2010

On tour del 2

Av Lotta - 20 juli 2010 16:37

På tisdagsmorgonen lämnade vi ett Göteborg i spöregn och styrde kosan söderut mot Landskrona och båten över till Hven för några dagars samvaro med mormor och morfar. Vi startade tidigt och kom fram tidigt så vi kunde pricka en tidigare båt än planerat, så lagom till lunch landade vi i Bäckviken hos morfars kusin Kirsten som så snällt erbjudit oss att låna huset.


Strålande väder mötte oss och vi tog oss snabbt uppför backen till den utmärkta cykeluthyrningen på ön - en tandem till Roger och Hugo, en bastant damcykel med barnsits till Norton och mig och ytterligare en bastant damcykel till mormor. Morfar körde husets utlånade racer, med svajiga hjul och enbart treans växel inlagd men för honom är ju alltid "glaset halvfullt",  så det skapade inga problem.


Kvällen tillbringades på den utmärkta, men ganska trånga, balkongen som vetter ut mot Bäckviken och erbjuder perfekt spaningsläge på allt som händer. På något sätt lyckades vi trycka ned 6 personer inklusive grill på denna lilla yta och det gick förhållandevis bra, förutom att Rogers vader också blev mer eller mindre grillade.


Dagarna som kom tillbringade vi sedan vid den sköna badstranden i Norreborg, med kristallklart 20-gradigt vatten och gott om plats för lek och solning. Vi besökte Tycho Brahe-museet och fick en lektion i renässansens astronomiforskning, firade mormor på restaurang Prästasvängen med getost från Hven och läcker fisk på menyn, besökte Kyrkbacken och gamla kyrkan och kollade in morfars faster Lisas gamla hus och åt varmrökt lax på Rökeriet. Vi cyklade och cyklade över hela ön, genom durumvete- och rapsfälten, längs med havet på smala stigar och upp och nedför grusvägar.


Bäckviken och släkthuset som vi fick låna, i mitten av bilden med den gröna balkongen


Sicka balkongvyer - ingen lämnade eller anlände till Hven utan att vi hade järnkoll


Badet i Norreborg, rena rivieran. Helsingborg i horisonten

 

  


Semestergänget i Kyrkbacken med gamla kyrkan i bakgrunden


  

Grabbarna med backafallen

 



På väg ned i underjorden - Stjärneborgs observatorium som byggdes av Tycho Brahe     


Hugo valde att inta sin glass i trädet på Café Tycho Brahe


 

Eskimåpuss


Två balkongspanare

 

  

Välartad lillebror, fotad av storebror


  

Klart fotografen skall vara med på bild också!

 

Glad 25-åring på födelsedagsmiddag  


  

Sädesfälten böljade så långt ögat nådde


Hvenglass i Bäckviken                    


Befinner man sig i Skåne och vill se något nytt så är Hven verkligen att rekommendera. Oerhört vackert, mycket att titta på och uppleva och väldigt oexploaterat för att vara en sådant unikt turistmål!


Sista dagen hade tidningarna hotat med fruktansvärda åskväder och skyfall men solen lyste över Hven och renässansmarknaden som vi besökte det sista vi gjorde. Sedan körde vi 4 hela vägen tillbaka till Nyköping på kvällen och mormor och morfar följde efter följande morgon.


Nyköping bjöd på glass och promenad i hamnen ena dagen och bad i Kovik andra dagen. Bad - ja alla badade faktiskt trots det iskalla vattnet (mindre än 15 grader!!!!) utom jag naturligtvis som har svårt att se charmen med krampande blåfrusna ben.


Nu har vi lämnat "morfars motell" som Norton uttrycker det och är tillbaka på "farfars motell". Barnen börjar tappa orienteringsförmågan - Hugo längtar efter att få vara på samma ställe mer än några dagar och Norton undrar glatt varje morgon vart vi skall åka och bo nu?


Imorgon firar vi farbror Peter som äntligen får glädjen att inträda i den exklusiva 40-taggarklubben - hurra hurra hurra hurra i förskott!

 
 
Ingen bild

Katja

20 juli 2010 22:41

Hej och välkomna hem! Oj ni verkar beta av Sverige runt på 13 dagar :-). Vore kul att ses så hör av dig på gamla mobilnumret om ni är i Nyköpingstrakten igen. Vi är i Trosa från och till.
Kramar Katja

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lotta - 19 september 2010 18:22

Ännu en intensiv vecka till ända och dags för summering och reflektion. Vädermässigt är jag nu fullt övertygad om höstens ankomst, den här veckan har varit en berg och dalbana mellan strålande sol och vräkande hellregn (när jag korrläste såg jag...

Av Lotta - 12 september 2010 18:46

Så är första jobbveckan avklarad och överlevd för min del. Måndagen gick utmärkt men tisdag kväll kokade hjärnan över. Inte kom jag ihåg att det var så här jobbigt att jobba:-). Jag har ju bara varit bort ett drygt år och det har jag ju varit förut e...

Av Lotta - 6 september 2010 19:00

Nåja, det var väl en onödigt dramatisk rubrik på det här inlägget men det är helt klart en ny fas som vi går in i nu när jag går tillbaka till jobbandet. Ser fram emot att återta "karriären, det helt klart, men känner mig också lite melankolisk över ...

Av Lotta - 29 augusti 2010 14:59

Helgen börjar gå mot sitt slut och en summering kan väl vara på plats av en händelserik sådan. Två trötta golfare kom hem efter mörkrets inbrott, varsin QP Cheese tjockare och däckade i soffan framför TVn. På lördagsmorgonen tog vi oss i kragen ...

Av Lotta - 28 augusti 2010 10:37

Första skolveckan har flutit på med lite avbrott för hösthostan som drabbat båda sönerna. Typiskt terminsstart och i fredagens veckobrev varnas för det sedvanliga lössutbrottet på skolan. Är det någon som kan tala om för mig var dessa löss kommer ifr...

Ovido - Quiz & Flashcards