Alla inlägg den 7 augusti 2009

Av Lotta - 7 augusti 2009 05:11

Efter pittoresk marknadsupplevelse på onsdagen tänkte vi testa ett expatställe som vi fått många rekommendationer om, Mrs Shannen's Bagels. Kaffe, hamburgare och bagels samt lekrum för de yngre familje-medlemmarna och ett favoritställe för mammorna i området.

Stället ligger i änden av det lokala hutong-området bland andra affärer och kaféer som vid första anblicken ser rätt ruffiga ut. När barnen och jag första gången skulle försöka hitta det, trodde vi att vi hamnat fel och vågade oss knappt dit, men nu har vi ju vant oss vid att inte döma för mycket av ytan...

Fasaden är inspirerad av amerikanskt 50-tal och utbudet på menyn känns också genuint amerikansk - burgers, bagels, sallader och milkshakes. Maten god och fräsch och mycket att välja på och trevlig stämning. Förstår att det lätt kan bli ett stamställe.

Men på ett skönt sätt blir det ändå Kina av det....ägaren och grundaren av stället är från Taiwan, det obligatoriska tvättstället för handtvätt finns där, lekrummet är utformat som en kinesisk restaurang+kök med kinesiska traditionella redskap och möbler och toaletten... inget rinnande vatten trots WC och handfat. Istället får man använda en stor vattentunna med skopa för att spola. Hugo gruffade men själv är jag lycklig så länge jag slipper stå-varianten som är extremt populär i det här landet.


Ovido - Quiz & Flashcards