Alla inlägg den 4 augusti 2009

Av Lotta - 4 augusti 2009 10:51

Idag har det äntligen hänt - gudarna ler mot oss och Asian Tigers har äntligen levererat våra kartonger från Sverige som varit på väg i en månad till Beijing.

Det har inte tagit tid för att Asian Tigers var långsamma, tvärtom har de varit ett under av effektivitetk under kartongernas hela väg. Nej, det är tullen som varit kinkiga och inte velat leverera något innan våra permanenta uppehållstillstånd varit klara.

Kundserviceansvarige "James" som ledsagade bärarna var otroligt trevlig och korrekt och flytande på engelska. Medan vi väntade på att kortbetalningen för leveransen skulle gå igenom till banken, passade han på att leka med barnen, krama och skoja med dem, tipsa mig om bra restauranger och vilken del av The Great Wall som är bäst att besöka. Kan man hyra honom på heltid som personlig ledsagare?  

Innehållet i kartongerna är sammanfattningsvis kläder, skor, böcker, hockeyprylar "en masse" (man skulle kunna tro att vi flyttat till Canada och inte Kina men Roger har hittat nån' expatliga att spela med och det finns gott om åkbara isar här vintertid) och LEKSAKER!

Barnen har varit saliga hela dagen, vi har inte kommit utanför huset för de har varit tvungna att leka med bilar, lego och star warsgubbar. En lekstund för Hugo med grannens son M och en glass på affären så att jag fick handla var det enda som kunde locka ut dem - någon badstund hade de inte tid med nu på eftermiddagen. Jag lever i salighet, läser några sidor i en bok och njuter av lugnet medan det varar.

Känns också skönt att ha lite mer skor och kläder att välja på - har känt mig som en trashank med enbart två par skor (sneakers och sandaler) och samma shorts och kjol på evig repetition i 4 veckor. Enda fördelen är att det inte varit särskilt svårt att bestämma sig för vad man skall ha på sig idag då?

Vår ayi är annars flitig med att tvätta, hon kör maskiner varje dag och miljövännerna rasar. Om något klädesplagg är använt 1 gång och faktiskt möjligt att återanvända måste man nästan gömma det. Ibland drabbas vi också av klädkris när allt omgående hamnar i tvättmaskinen bara vi släppt det på en stol - förra veckan när vi skulle till Zoo hade Hugo varken byxor eller shorts. Allt var på tvätt och jag fick slita ut ett par fuktiga shorts ur torktumlaren 3 minuter innan vi skulle åka - tur att det är varmt ute när man måste gå med våta kläder :-).

Snart dags för middag - det blir inte kött. Floppade igen med köttinköp på Carrefour igår - smakade gummislang och gammal ladugård som Hugo påpekade. Sätter mitt hopp till den tyske slaktaren jag fått tips om - lite schweinebraten und bratwurst kanske men kom ihåg - don't mention the war.

Ovido - Quiz & Flashcards