Alla inlägg den 3 augusti 2009

Av Lotta - 3 augusti 2009 15:29

Ja, det är mycket krig i familjen dessa dagar...

Inte så att vi krigar med varandra men Hugo har gått in i en krigisk fas i sin utveckling. Från lasersvärdsviftande som i Star Wars till stridsflyg, missiler, bomber, vapen etc etc.

Vi har krigslego (eller kinesiska legokopior snarare - passformen är inte helt suverän), krigande Bionicles-figurer, Ben 10 på TV och som dataspel, teckningar av stridsflyg, dynamit och tanks, fighter med vattenpistoler.

Och nu har Hugo dragit med sina tidigare fredliga kompisar V och J ned i krigsträsket också. Deras föräldrar är lätt chockade men försöker övertyga sig om att det är en fas som alla killar måste gå igenom.

Norton har också brutaliserats efter att ha tillbringat den senaste månaden med 3 äldre killar och inga jämnåriga och att konstant ha befunnit sig mitt i stridslinjen. "Stopp i lagens namn" är hans favorittillrop just nu.

Vad är det för fel på Barbie och My little pony - skall man köpa det och tro att det hjälper? Eller gedigna, praktiska träleksaker eller göra sina egna strumpdockor och leka Lill-strumpa och Syster Yster?

Nej, vi härdar väl ut och hoppas att det går över. Vi har i alla fall inte en chaufför som köper vapenleksaker till våra söner, som den australiensiska familj jag pratade med idag.

För övrigt ser det ut som Hugo har en ny kompis på g, M som nyligen flyttat hit med 2 systrar och föräldrar och bor tvärs över gatan. Verkar lovande, skulle vara kul med en kompis man bara kan glida över till när andan faller och inte behöva planera "play dates".

 Just nu - Will Ferrell och Bear Grills i Man vs. Wild på Discovery Channel. De tillbringar 48 timmar i svenska fjällvärlden och -20 grader. Exotiskt.

Ovido - Quiz & Flashcards