Direktlänk till inlägg 14 juli 2010

On tour del 1

Av Lotta - 14 juli 2010 15:54

Efter en toppenvecka i Avesta lämnade vi på lördagsmorgonen farmor och farfar som fick pusta ut i varsin solstol vid vår avfärd.


Vår svarta bullrande amerikanare tog oss genom Bergslagsskogarna till första pit stop som var Max i Örebro för lite lunch. Och vem träffar vi där minsann om inte Lottas fd kollega Fredrika med familj som var på väg åt andra hållet mot Vansbrosimmet - så det kan bli!


Efter kort möte och saggiga hamburgare rullade vi vidare mot dagens mål som var Karlsborg vid Vätterns strand. Ett öde Norman Bates-hotell med toppenläge vid vattnet och 200 m till fästningen väntade oss när vi kom fram. Vi checkade in via ett kuvert med nyckel i den ödsliga receptionen, dumpade väskorna och följde sedan skyltarna mot den Äventyrsvisning av fästningen som vi hade bespetsat oss på hela dagen.


Och äventyrlig var den - vi tog oss genom trånga gångar under full beskjutning, förföljda av fienden och krutröken låg tät liksom skadade och döende soldater. Många spännande miljöer hade återskapats och Stefan Sauk agerade ciceron i en film som genomgående visades på de olika ställen vi stannade till (Norton tyckte att han påminde om Wolverine). Spännande och kul visning men inget för den lättskrämde med svagt hjärta! Sedan åt vi middag precis invid Göta Kanal-slussen och kollade in båtfolken.


Hugo vid Vätterns strand  - Roger lekte viking och tog sig ett morgondopp efterföljande dag


    

"Göta Kanal, mitt ideal, där simmar varken någon haj eller val" - smash hit med Cool Candys, tidigt 70-tal 


Dagen därpå drog vi till det fagra Bohuslän och Tjörn där Malin och Roger väntade oss i sin toppensköna stuga. Vi tog oss över bron och belöningen blev massor av god mat (färska havskräftor!), bad, rundtur på Tjörn och en härlig dag med endast ett kort avbrott för en åskskur. Sent på kvällen gled vi in till Göteborg och ned i våra sängar på hotell Rubinen, skönt sommartrötta, framför slutet av VM-finalen.


Havskräftor och Tjörngemyt - ser jag inte väldigt nöjd ut?


  

Hugo ägnade en stor del av dagen åt dramatisering av Star Wars på klipporna och påföljande fotografering. Jag tror vi har hittat en passion hos honom, det får bli en Hasselbladare i 9-årspresent.  


Måndag var Lisebergsdag med stort L och Göteborg bjöd på varmt, varmt och soligt väder. Vi körde radiobilar, stora och små, åkte lilla Berg-och-dalbanan, kaffekoppar, Farfars bilar, karusell, Fiskebåten, Flumeride, Kållerado 2 gånger och förlorade massor av pengar på chokladhjulen (de är fixade, Hugo är övertygad om det!). Tur att Roger även i år räddade situationen genom att kasta ägg i holken så att det blev åtminstone ett litet gosedjur till Norton den här gången. Måndagar är Allsångslotta-dagar på Liseberg och repetitionerna var i full gång vilket bland annat innebar Kalle Moraeus med sin senaste hit - om och om och om igen. Vilken öronfröjd.... Senare på kvällen försökte vi se sändningen på hotellrummet men den avbröts efter 10 minuter och hotellet skyllde på kabeloperatören - skall vi gissa på Com Hem?


  

Bängen trålar


  

Con air


  

Cannonball run 18


  

Tea for 3


  

I nyskick, endast körd på söndagar av gammal dam  


Helt vimmelkantiga lämnade vi Liseberg efter 5 timmar - endast en Slush från 7Eleven gjorde att vi överlevde fram till kvällen. Ett kort  besök på takbaren på hotellet och smaskig grekisk mat vid Heden blev kvällsnöjet och då var det dags för "oväntade möten" igen. Vi träffade 3/5-delar av familjen Grönlund som var på väg in på samma restaurang som vi - det är ju uppenbart att man inte så unik i valet av semestermål.





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lotta - 19 september 2010 18:22

Ännu en intensiv vecka till ända och dags för summering och reflektion. Vädermässigt är jag nu fullt övertygad om höstens ankomst, den här veckan har varit en berg och dalbana mellan strålande sol och vräkande hellregn (när jag korrläste såg jag...

Av Lotta - 12 september 2010 18:46

Så är första jobbveckan avklarad och överlevd för min del. Måndagen gick utmärkt men tisdag kväll kokade hjärnan över. Inte kom jag ihåg att det var så här jobbigt att jobba:-). Jag har ju bara varit bort ett drygt år och det har jag ju varit förut e...

Av Lotta - 6 september 2010 19:00

Nåja, det var väl en onödigt dramatisk rubrik på det här inlägget men det är helt klart en ny fas som vi går in i nu när jag går tillbaka till jobbandet. Ser fram emot att återta "karriären, det helt klart, men känner mig också lite melankolisk över ...

Av Lotta - 29 augusti 2010 14:59

Helgen börjar gå mot sitt slut och en summering kan väl vara på plats av en händelserik sådan. Två trötta golfare kom hem efter mörkrets inbrott, varsin QP Cheese tjockare och däckade i soffan framför TVn. På lördagsmorgonen tog vi oss i kragen ...

Av Lotta - 28 augusti 2010 10:37

Första skolveckan har flutit på med lite avbrott för hösthostan som drabbat båda sönerna. Typiskt terminsstart och i fredagens veckobrev varnas för det sedvanliga lössutbrottet på skolan. Är det någon som kan tala om för mig var dessa löss kommer ifr...

Ovido - Quiz & Flashcards