Alla inlägg den 10 augusti 2009

Av Lotta - 10 augusti 2009 11:27

Jag menade förstås inte att man skulle le åt tyfonen Morakot, i mitt tidigare inlägg, utan åt den taffliga översättningen, men det hoppas jag var uppenbart?

För eventuellt oroliga kan jag lugna med att vi inte alls är berörda här i norr, även om vi hade mycket kraftiga regnväder igår. Det är de sydöstra delarna och Taiwan som är drabbade och över 1 miljon människor har evakuerats under helgen.

Själva närmar vi oss skolstarten med stormsteg och barnen försöker utnyttja de sista självande dagarna på sommarlovet så mycket som möjligt. Hugo leker med sin nya kompis M och idag äter de både lunch och middag ihop, förhoppningsvis blir det lite Wii innan kvällen blir för sen också. Hugo är sugen att sova över men tiden är inte riktigt mogen för det än, men det dröjer nog inte.

För de som är nyfikna på barnens nya skola så finns länk här:

http://www.swedishschool.org.cn/

Svenskt i Kina:

1) Läste nyss en intervju med Ebbot i Sountrack of our Lives i tidningen The Beijinger. Han berättar bland annat att han funnit den kinesiska maten ovanligt god (det syns ju!), jämfört med den variant som serveras i Sverige. Va, vad är det för fel med friterade bananer och stor stark?

2) Hörde för några dagar sen en kinesisk cover på Lena PHs Det gör ont. Yue man Yue mei li med Jolin Tsai - finns säkert på YouTube för eventuella hard core fans. Synd att inte kineserna kunde rösta i Melodifestivalen, den är tydligen väldigt populär här.

3) Snälla varna mig om ni hör något om att Robert Wells och Sofia Källgren skall invadera Beijing igen, så att jag kan utrymma till fjärran provins

Av Lotta - 10 augusti 2009 05:32

Vådan av direktöversättningar.

Om man öppnar kinesiska nyhetsbyrån Nya Kinas hemsida via Google från en svensk dator, görs en automatisk översättning till svenska via Google Överästt. Testa länken nedan

http://translate.google.com/translate?hl=sv&langpair=en|sv&u=http://www.xinhuanet.com/english/&prev=/translate_s%3Fhl%3Dsv%26q%3DNya%2BKina%26tq%3DNew%2BChina%26sl%3Dsv%26tl%3Den


och läs om "typhoon morakot" och le.

Ovido - Quiz & Flashcards