Alla inlägg den 11 augusti 2009

Av Lotta - 11 augusti 2009 15:22

Förmiddagens stora projekt var att sätta ihop alla Hugos legogubbar exakt rätt. Dvs Starwarsgubbarna som de skall se ut, piraterna, riddarna, racerförarna, sopgubbarna etc med allt vad det innebär av rätt färg på byxor, tröja, armar, händer, rätt huvud och huvudbonad och rätt accessoirer exempelvis vapen, ryggsäckar, simfötter... Som man kan förstå, är det inget man gör klart på nolltid och en stackars mamma gör lätt många felval som sonen suckar lätt över och sedan rättar storsint.

Efter lunch tyckte jag att vi borde göra lite nytta (!) och drog iväg till frisören för att klippa de blivande skolpojkarna. Jag fruktade kinesisk crew cut som de flesta pojkar går runt med här men lyckades med bestämda gester skrämma upp frisören så att han knappt vågade klippa någonting. Det slutade med att jag hetsade honom att klippa mer, mer. Resultatet blev riktigt bra och specialstol med ratt och Tom & Jerry på DVD fick Norton att sitta blick still helt själv.

Dagen var riktigt varm med blå himmel och strålande het sol så efter en efter-klippningen-glass flöt vi nästan bort när vi kom hem på cyklarna. Bada ropade vi högt alla 3 och fick med oss grannen M.

Vi fortsatte fira lyckade klippningar och åt middag ute - Norton tog spaghetti bolognese igen och Hugo bakade sin egen pizza. Ett kul initiativ från restaurangen.

Avslutningsvis lektion i kinesiska för mor och far - repetition är framgångens moder och jag tror att det är tjata, tjata, tjata som gäller tills ljuden sitter som de skall.


("Frisören: Hur vill ni ha det?  Kunden: Som min bror. Frisören: Hur har han det då? Kunden: Jotack, bra."  Lotta skrattar lika mycket varje gång åt denna toppenskojiga vits)   


Ovido - Quiz & Flashcards