Alla inlägg den 21 augusti 2009

Av Lotta - 21 augusti 2009 12:37

Fredagen innebar första hela skoldagen för Hugo och det gick strålande. De hann med både svenska och matte och att äta i matsalen. På kompisfronten ser det lovande ut och Hugo berättade att han och  klassisen D. "skrattat jättemycket" tillsammans.


Samtidigt började inskolning på dagis för Norton. Han han med att leka lite med alla bilarna - vilken lycka - och sedan vara med på samling när alla barnen fick hämta en bild på sig själva och sätta upp på en tavla, prata om vilka som var där och inte och sedan sjunga. Mest svenska sånger som vi kände igen de flesta av men också en kinesisk som fröknarna Lin och Xiao sjön och som barnen skall försöka lära in också. Samlingen avslutades med fruktstund och Norton frossade loss på vattenmelon. Sedan gick alla ut för att leka på gården och då var det egentligen dags för oss att gå hem, men vi hängde på ut och stannade nästan en timme till.


Efter lunch med AC och J softade jag och Norton en stund innan det var dags att hämta upp Hugo. Medan vi väntade på barnen visade E. upp ny frisyr som tagit henne 4 timmar att uppnå på salong inne i stan'. Kanonsnyggt - fick en svettig småbarnsmor med slitet för långt hår att längta efter lite ompyssling.  Vi blev också inbjuda till fikastund hemma hos A. med barn och hade en trevlig stund hemma hos dem med hembakta tekakor och kanelbullar som hennes gulliga ayi gjort.


När vi kom hem körde Hugo och kompisen M. ett cykelrace på gatan utanför oss och lyckades locka med sig Ms systrar M och T och även kompisarna J och V. En fin, ljummen kväll med kul gatulek avslutades på bästa sätt med spontan pizzamiddag för M. och hans familj hemma hos oss. Vi bjöd generöst på massor av pizza och vin - problemet var bara att när pizzorna skulle betalas var våra kontanter slut så gästerna fick pynta en del själva. Familjen Abrahamsson i ett nötskal - imorgon är det vi som uppsöker en bankomat. M. sov sedan över hos oss och killarna avslutade en toppenkväll med att liggandes i sina sängar kolla på Natt på museet 2 på datorn och snacka.



Ovido - Quiz & Flashcards