Alla inlägg den 13 augusti 2009

Av Lotta - 13 augusti 2009 13:20

...är man ju sugen på. Blev inga i år eftersom vi åkte innan de var mogna. Och samma sak var det med de röda vinbären och hallonen i Bengtsbo. Sådant man kan ligga vaken och fundera på.

Istället kompenserade vi med shopping i mathörnan på Ikea Beijing idag. Förutom kaviar och knäckebröd köptes Ahlgrens bilar och Salta sillar och.... kräftor kokta som vi vill ha dem i Sverige. Patetiskt eller hur men jag kan inte leva utan åtminstone några stycken, även om de inte är svenska (förmodligen kinesiska, säkert skeppade till Sverige för kokning och sedan tillbakaskickade hit - räkna ut hur många utsläppsrätter man måste köpa för att kompensera det, någon som orkar).

Vi köpte också allt det där som man vet att man garanterat hittar på Ikea - förvaringsbackar för leksaker, fall-ur-sängen-skydd till Norton, en vettig potatisskalare, tvättkorg etc. Och som man vet ser någorlunda ok ut - inte ljusblått eller ljusgrönt i mjukplast med fula blommönster.

Och en potta till Norton - hög tid att börja träna. Enligt den kinesiska modellen börjar man redan när barnen är bebisar, introducerar särskilda ljud som representerar när det "är dags" och använder byxor som är öppna i grenen. Lite ovant för oss, så vi kör den klassiska svenska modellen. Dessutom är blöjor löjligt dyrt här vilket är ytterligare ett incitament att börja träna.

Imorgon förmodligen shopping på klädmarknad....jag stålsätter mig och återkommer med rapport.

Ovido - Quiz & Flashcards