Alla inlägg den 26 september 2009

Av Lotta - 26 september 2009 05:26

Vi har varit dåliga på att lägga in bilder - här kommer lite illustrationer av september i Beijing.


Lunch i vår trädgård


   

Frivillig säkerhetsvakt vid Lamatemplet


 

Lamatemplet, Beijing


 

Pizzabagare Abrahamsson


 

Sugen på majs? Torkning på väg till skolan


 

Benny Guldfot


 

Rickshaws på vänt i Houhai


Väggmålning Houhai


Brädspelande gentlemän, Houhai


 

Drum Tower, Houhai, Beijing


 

Kinesiska gourméer hemma hos oss


  

Norton testar våra australiensiska grannars vrålåk

Av Lotta - 26 september 2009 04:48

Inatt har vi haft kraftigt åsk- och regnväder och dessutom hört ett konstant pangande som vi inte riktigt vet vad det är, så har det varit ganska turbulent. Vi funderar på om det är någon typ av fyrverkeriövningar inför nationaldagen alternativt Nordkorea som invaderat norra Kina... i vilket fall kombinerades dessa ljudeffekter med att Norton vägrade sova och bara grät i princip hela natten. Förmodligen kände han sig rutten på något vis men det är svårt att definiera hur, och han var inte på humör att välartikulerat uttrycka exakt vad som var problemet.


Gårdagen bjöd på tung luft med dålig kvalité och barnen fick inte vara ute på rasten som vanligt utan fick springa omkring inne i gympahallen istället. Förhoppningsvis har det lättat nu med nattens åsk- och regnväder, annars har veckan varit behagligt varm och skön med blå himmel flera dagar.


Själv ägnade jag dagen åt att betala telefonräkningen (se tidigare inlägg, det är inte så lätt som det kan låta) och att bunkra upp mat på Carrefour inför mormor och morfars besök som inleds nästa vecka. Vimsiga som vi är glömde vi bort tidsskillnaden och räknade med att de skulle anlända den 30:e men det är ju då de flyger, de kommer inte förrän den 1:a så hela Hugos nedräkningstabell pajade - han blev rätt sur.


Just nu är det krabbsäsong i Kina och jag stötte på de små delikatesserna på Carrfour. Chinese Mitten Crab är rätt liten, om man jämför med våra bamsingar från Västkusten, med långhåriga ben. De bästa sägs komma från Yangcheng-sjön i Jiangsuprovinsen, och det är alltså insjökrabbor det rör sig om. Enligt kinesiska källor är de en delikatess, enligt västerländsk källa klart överreklamerade och jag känner mig tveksam till all föda som vistats i Kinas förorenade vatten. http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_mitten_crab

Ovido - Quiz & Flashcards