Alla inlägg den 3 september 2009

Av Lotta - 3 september 2009 14:30

Just nu är det oklart om jag befinner mig i Kina eller i vilket annat land som helst på jorden, med västerländsk anknytning. Ett vardagsliv med skola och rutiner där man är bosatt i ett expatområde utanför de centrala delarna av en storstad gör att man nästan helt kan undvika (frivilligt eller ofrivilligt) att leva ett annorlunda liv än hemma.


Igår frukost med andra svenska kvinnor i Beijing på förmiddagen och umgänge med svenska mammor och barn på eftermiddagen. En improviserad version av Korv Stroganoff till middag och sedan Top Chef Season 4 på TV. Idag hemmaslöande på förmiddagen, bad i klubbhuset med Norton (jättemysigt, vi var helt själva när alla andra var i skolan och på jobb) och sedan återigen Hugos kompisar hem på mellis och lek efter skolan. Skulle nästan kunna vara Sollentuna...eller i alla fall någonstans runt medelhavet med tanke på lufttemperaturen på 28 grader.


Tur då att sonen kommer hem och lärt sig lite kinesiska fraser som han säger till Li Ayi. Att säkerhetsvakterna i området på enbart kinesiska försöker få mig att förstå att jag har besökare som vill in genom grinden till området (kompisens mamma som kom för hämtning, luren på telefonen var avlagd) och jag som bara förstår ett ord som han säger, dianhua, som betyter ringa/telefonera. Då blir man i alla fall lite påmind om att vi är ute på exotiska äventyr...


Så bättring krävs - hoppas få till en dagsutflykt till Sommarpalatset på lördag så vi får andas lite Kina igen (bokstavligen när vi skall trängas med 18 000 andra som har samma planer).

Och - på torsdag väller det in ett gäng kineser här hemma också. Roger och kollegan T. har utlovat inflyttningsfest för hela Enea Beijing hemma hos oss så nu blir det IKEAs matavdelning igen för uppbunkring av svenska specialitetet. Helan går!

Ovido - Quiz & Flashcards