Alla inlägg den 20 september 2009

Av Lotta - 20 september 2009 11:17

På fredag kväll hade vi återigen äran att ha kompisen M. som nattgäst efter veckans skridskoträning. Killarna har fått in rutinen bra på "sleepovers"upplägg - smaskig middag (denna gång tacos), minst två filmer i nedsläckt TV-rum i källaren på tu man hand, sedan tvångsförflyttning upp till Hugos sovrum där de börjar hetsbygga med lego tills sträng far säger åt dem att hålla tyst och sova.


Påföljande morgon tissel tassel och sedan förflyttning ned till TV-rummet och kvällens 1:a film i repris. En snabb frukost efter order till frukostvärdinnan om vad som önskas på menyn (denna morgon stekt ägg) och sedan kvällens 2:a film i repris. Med ögon som mullvadar efter 15 timmar i mörker tvingas de sedan ut för förflyttning till Piazza Café och lördagslunch, ditlockade med löftet om att få baka sina egna pizzor som stället tillhandahåller som extra underhållning för yngre gäster.


Efter cykel-, skateboard och kick bike-åkning på gatan utanför huset skiljs de sedan åt efter 23 timmars oavbruten samvaro - snart går det inte att skilja dem åt och vi förväxlar dem väl och vaknar en morgon med M. i Hugos säng....


Lugn helg som man kan utläsa ovan - helgens "glimt i ögat" är Norton som börjat säga No, no, no! och No way! när vi försöker få honom dit vi vill. Han har också anammat uttrycket Oh man! som hans äldre bror och M. gärna utbrister när de vill vara lite extra coola.  Det blir mycket engelska och Norton frågar ofta när han hör någon prata som han inte förstår "pratar de engelska?". Hugo kämpar på med skridsko/hockeyträning med engelskspråkiga lärare. Då gör det inte så mycket att engelskaundervisningen i skolan ännu inte kommit igång, men när den gör det efter höstlovet blir det nog effektivt - skolan vill ha en "native english" lärare som inte förstår svenska, så de blir så illa tvungna att lära sig. Firm but friendly!

Ovido - Quiz & Flashcards