Alla inlägg den 24 september 2009

Av Lotta - 24 september 2009 15:45

Vi har många konstiga kanaler på TV här. Förutom  ett tiotal olika CCTV-kanaler som är den kinesiska statstelevisionen har vi en massa nyhetskanaler, lite japanskt, lite koreanskt och så ett flertal amerikanska kanaler med TV-serier och filmer. De sistnämda är av naturliga skäl de vi ser mest och där dyker spännande reklamfilmer upp som av någon anledning är producerade i Filippinerna och vänder sig till dess befolkning. Politisk korrekthet är ett okänt begrepp i dessa filmer - några spännande axplock:


- Roll on deodorant från Rexona som löser ett av dina absolut största problem! Svett? Bara ett sekundärt problem, den här deodoranten bleker dina mörka armhålor så att du utan risk kan kalla på taxi i din ärmlösa klänning utan att behöva skämmas.


- Torrmjölkpulvret "Pre-school" som du blandar ut till en delikat dryck så att din kära avkomma kan briljera i skolans stavningstävling och utveckla sin fulla IQ-potential.


- Kentucky Fried Chicken "Mum's bucket" som innehåller en färdig måltid med härligt djupfriterad kyckling, smaskig "gravy" och oljedrypande pommes frites - drömmen för alla stressade mödrar som vill erbjuda sin underbara familj en kaloririk och grönsaksfri måltid.


- Smaskiga chokladflingor från Nestlé som placerar ditt barn på toppnivå inför dagens utmaningar  - "kids like it, mum's trust it".


- Den filippinske stjärnan RJ som verkar vara involverad i det mesta i det landet; han säljer gitarrer i sin musikbutik, nu i september är det "christmas already, eeeeeeverything discounted, amaaaazing prices", han har en egen radiokanal med "oooonly rock classics" och dessutom är han conferencier på höstens hetaste event i Manila, Atenean nights, med många heta filippinska artister som "Ed Zialcita with his bongo drums" och "Elvis from Las Vegas".  http://www.ateneo.edu/index.php?p=120&type=2&aid=7231  Undrar vad en 40 sekunders spot kostar på den kanalen?


Lovar återkomma med mer godbitar.


Annars har jag tillbringat mycket tid i bil idag, på väg in till stan för shopping på HM. Många gator är avstängda inför nationaldagen och Beijings trafik som i vanliga fall går i "krypfart" går nu i "åla på magen-fart".


Sedan tog Ayi Li på eget initiativ över pannkaksstekandet idag när jag skulle vara IT-support till Hugo samtidigt som jag lagade mat - hon producerade en hög perfekta pannkakor till barnens beundran och jag misstänker att de kommer att kräva att det är hon som steker dem i framtiden.

Ovido - Quiz & Flashcards