Alla inlägg den 6 september 2009

Av Lotta - 6 september 2009 10:35

Lördagens stora attraktion var skridskoåkning på Ice Zone. Roger och Hugo fick med sig grannen J. med barnen M, T och lilla M. 


Som tidigare var det väldigt lugnt på isen så vi fick den i princip för oss själva förutom en kille som fick privatlektion i hockey och en tjej i konståkning (privatlektioner även i lagsporter är bisarrt men vanligt här). Konståkningsläraren påminde starkt om Freddie Mercury med trimmat helskägg. Tänk såna skägg man brukar se på frisyrmodeller från 1972 i gamla dammiga herrfriseringar....jag tror att jag skippar mina konståknings-ambitioner.


Hugo åkte på som ett riktigt proffs och kompisarna som var i princip totala nybörjare gjorde snabbt framsteg. Till och med lilla M 4 år vågade sig efter en stund på isen - sedan var hon så stolt över sin prestation att hon berättade om det för alla som vill höra på resten av kvällen. Det var bara Norton som fick stå vid sidan av vilket han inte var helt nöjd med. Dock fick han åka mellan Rogers ben en kortis och fick då en fartupplevelse han inte riktigt uppskattade så sedan var han ganska nöjd med att titta på från sidan. Imorgon börjar Hugos och M. nybörjarhockeyträning. De kommer att få kul!


Kvällen tillbringade vi tillsammans med trettiotalet svenskar, vuxna och barn, på barbecue i Yosemites klubbhus. Så mycket gäster har de inte haft på länge - de verkade supernöjda med kvällen och hade dukat upp fint utomhus för bara oss. Gott grillat kött av alla slag och läcker tillbehörsbuffé gjorde att allas smaker blev tillfredställda. Personalen var något oorganiserade dock och slagna av häpnad av sådana för oss självklara faktum som att vi ville ta en fördrink utomhus medan vi minglade innan middagen, att vi ville dricka något så konstigt som vin till maten - dock var de väldigt noggranna med att dela ut enkäter till alla ang. kvaliteten på arrangemanget som de mer eller mindre bestämt försökte pressa oss att fylla i. 


Kvällen var trevlig med många kul historier om allas erfarenheter. Barnen som var i alla åldrar från 2-14 kom jättebra överens och lekte intensivt i gäng hela kvällen, vi såg knappt röken av Hugo och M. efter att de frossat klart från buffén.


Idag regnar det och är kallt så det blir en riktig innesittardag. Ikväll skall Roger iväg på draft - wish him luck!

Ovido - Quiz & Flashcards