Alla inlägg den 11 september 2009

Av Lotta - 11 september 2009 14:44

Torsdagen blev intensiv med förberedelser och sista-minuten-shopping inför kvällens event.


Tillsammans med ayi Li putsade och filade vi på huset, piffade med blommor och ljus, helstekte 2 kilo rostbiff och skalade ett par kilo potatis så skalen skvätte över hela köket. Li, som ändå jobbat i svensk familj tidigare och känner till skandinaviska potatisberoende, utropade "so much potatoes" och skrattade glatt. Hon såg också mycket tveksam ut till rostbiffen som kom ut ur ugnen - "not ready" var hennes dom över det lagom rosastekta köttet som uppenbarligen inte var enligt kinesisk standard.


Vi behövde ett bord att duka upp buffén på och i sista sekunden kom jag på en lösning - Hugos hylla från hans rum. Den var dock lite tung och jag såg inte riktigt hur Li och jag skulle få ned den för trappan själva. Men ibland glimrar det till och jag såg två av områdets "workers" utanför fönstret som höll på att laga trasiga plattor i gatan. Bad Li fråga dem om de inte hade lust att flytta lite möbler och det hade de uppenbarligen. Övervakade av en 3 kille (som alltid i Kina) kånkade de glatt ned hela möbeln som blev perfekt som serveringsbord. Tack för det Yosemite!


Vid 18.30-snåret anlände hela personalen inklusive Kina-chefen och Rogers kollega T som var medarrangör tvingade av alla skorna i hallen - "swedish tradition" hojtade han glatt och alla lydde snällt. Sedan minglade alla friskt, länsade faten, skojade med barnen och hade allmänt trevligt. Vi pratade mycket Kina-Sverige och olikheter och likheter, exotisk mat (baby mouse var en ny variant vi inte hört talas om tidigare och som vi nog fortsätter att avstå ifrån, Roger har dock testat åsna och godkänt det som människoföda), saker man måste se i Kina mm.


En trevlig och lättsamt avslappnad kväll helt enkelt. Och med kanonhjälp från Li som stöttade i köket och tog hand om barnen och nattade Norton utan några problem. Det utlovades en kväll med kinesiskt tema hemma hos Rogers kollega Y nästa gång - det ser vi fram emot. Dock kommer hon inte att bjuda på sin kanin till middag även om en av kollegorna, som tagit hand om den under hennes semester, gött den med choklad i två veckor och skämtsamt erbjudit sig att laga till den (Malin, ta det inte personligt).


PS - ingen risk för botulism mamma, det blev ingen sillimprovisation Flört

Ovido - Quiz & Flashcards