Alla inlägg den 23 juli 2009

Av Lotta - 23 juli 2009 04:26

Idag är det AC och Ts tur att åka till Shanghai och vi som skall administrera 4 killar i åldersspannet 2 till 7 år.

Ivern river i kroppen på alla killarna redan från början ("Ivern" med Anders&Putte - strålande sång vars tema alla småbarnsföräldrar känner igen, kan tyvärr inte lägga in en länk till YouTube för det är stängt från Kina, men sök gärna själva) och efter soft uppstart med Cartoon Network på TV och Tom&Jerry, blev det stentuff fotbollsmatch i trädgården. Flygande målvakt, domare, lagledare och passiva spelare - hela spektrat fanns representerat.

Sedan lekpark med klättervägg. Som vanligt var det inte lekprylarna på platsen som var roligast utan att gräva vägar och bygga slott med händerna i sanden, barnen är inte helt passiviserade dataspelsdårar än i alla fall.

Lunch på pannkaka, vilda bad i badhuset och sedan var planen middag utanför huset. Men, kraftiga skyfall och vilt åskväder gjorde att vi inte ville sticka näsan utanför dörren och fick improvisera fram middag till hela gänget som var kanonhungriga som vanligt.

Efter mer Tom&Jerry hade pojkarna uppfyllt sin kompiskvot och behövde varva ned separat, så jag tog med V och J hem till dem vid 7-tiden för nattning och väntan på deras föräldrars återkomst. Den visade sig dock dröja - Ordentligt! På grund av väderläget i Beijing blev också deras flyg försenat, men inte bara med en dryg timme som vårt utan med nästan 5 timmar, och hela den tiden fick de sitta kvar i flygplanet. Stackarna. Själv plöjde jag en guidebok, lärde mig hur katedralen i Chartres byggdes på National Geographic Channel och småsov en stund. Först vid 2-tiden stapplade AC och T in genom dörren - allt detta för 5 minuters intervju.

Imorgon relalalaxar vi!


Ovido - Quiz & Flashcards