Alla inlägg den 13 juli 2009

Av Lotta - 13 juli 2009 03:56

Hur bor vi då?  Jo, i ett stort parhus i 4 våningsplan - större än vårt hus hemma i Sollentuna. Vi har en lagom stor trädgård med gräsmatta för bra bollspel och en stenlagd uteplats (dit vi hoppas få utemöbler snart). Mycket träd och buskar också, bland annat ett som vi tror är ett granatäppelträd. Vi får väl testa när äpplena ser mogna ut, om vi vågar. Personalen som sköter trädgårdarna är rätt heta på att spruta oidentifierade substanser för att motverka alla sorters skadedjur (Anders K. du skulle känna dig hemma :-). Gräsklippning fick vi också hjälp med härom dagen - en liten tunn kvinna som drog en jättestor elgräsklippare under övervakning av en man som pekade vart hon skulle klippa (känns symboliskt på nåt vis).

Barnen har varsitt rum men Norton bor än så länge inne hos oss eftersom han inte fått någon säng än (vår land lord har inte varit så kvick med möbleringen, nu visar det sig att det bästa är att vi köper möblerna själva så får han ersätta oss i efterhand = själv är bäste dräng). Vi har massor med badrum, typ 5 stycken, och minst två rum tillgängliga för gäster som vill komma och hälsa på - se det som en uppmaning!

Stort vardags- och matrum i öppen planlösning och ett rätt litet kök med gasspis som funkar ok men det är ju en lite annan tillagningsmetodik än med el.

Vi har en vattenreservoir med dricksvatten som funkar lite udda. Istället för ljummet respektive kallt vatten som det brukar vara, producerar vår ljummet och kokhett vatten, så jag som är fixerad vid kallt vatten har ständigt flaskor på kylning.

I diskbänken finns två kranar, en för "fulvatten" och en för "finvatten" som skall kunna drickas, det filtreras först genom en sinnrik apparat under diskbänken.

Sist en källarvåning med garage/tvättstuga (och spännande kryp med många ben - uäää).

Dagens projekt - cykelutflykt till västerlänningarnas paradis i området, Pinnacle Plaza, med Starbucks och Subs mm. Ca 5 km i vardera riktning med en 7-, en 6-, en 4- och en 2-åring + 2 mammor. Låter som ett skakigt upplägg men gick alldeles utmärkt (bilder på G). Lunch på kinesisk restaurang på "kinavis", dvs flera rätter som vi alla delade på, utefter vad man var sugen på. Perfekt för mig som har svårt att bestämma mig och nästan alltid blir sugen på vad andra i sällskapet beställt.

Kakbakning på eftermiddagen (låter husligt men... tack till Betty Crocker för de som vet vad det innebär).

Imorgon Shanghai tur och retur för läkarundersökning, rapport följer.

Ovido - Quiz & Flashcards