Alla inlägg den 4 juli 2009

Av Lotta - 4 juli 2009 06:51

4 svimfärdiga lätt förvirrade svenskar landade lördag morgon i Beijing och fick komma av planet efter obligatorisk febertagning av speciella febermätarpersoner, utrustade med munskydd. Efter ungefär 3 delkontroller inklusive minst en febertagning till, åkte vi fint flygplatståg till bagageutlämningen, där vi efter en stunds orolig väntan insåg att barnvagnen skulle plockas upp på ett helt annat ställe än resten av bagaget...

Slängde oss först in i en "stortaxi" men efter hot om att det skulle kosta oss RMB 300 att ta oss till vårt bostadsområde (normalt ca RMB 30-50), packade vi ur allt igen och fick äran att åka med två andra taxibilar. Barnen och jag hamnade i en med världens suraste chaufför (utbildas kinesiska och parisiska taxichaufförer på samma skola?) och han skällde på gulle-Norton för han hade fötterna på sätet. Sedan vägrade han att köra igenom gaten till vårt bostadsområde, så vi fick rulla 4 resväskor + handbagage + barnvagn själva hela vägen till huset. Tur att säkerhetsvakterna på området var så gulliga och hjälpte oss en bit av vägen. Dessutom - det var ca 35 grader varmt.

Sedan följde en kaotisk dag med hantverkare som fixade gasen, varmvattenberedaren, elektriciteten, bytte glödlampor - allt medan vi satt som 4 zombies i soffan och tuppade av med jämna mellanrum. Alla pratade enbart kinesiska, som tur var hade vi vår "husmäklare" Cindy här som kunde hjälpa oss att tolka när det var nödvändigt.

Roger fick dra iväg med Cindy till IKEA för att skaffa det nödvändigaste (inget fanns, inga tallrikar, inga bestick, kastruller......) och sedan en snabb nödhandling på Jenny Lou's - sen tuppade vi av och Norton och jag sov 12 timmar.

Ovido - Quiz & Flashcards