Alla inlägg den 14 juli 2009

Av Lotta - 14 juli 2009 15:54

Idag var det pappadag (och premiärbloggning för Pappan). Mamma och A-C lämnade Peking för Shanghai tidigt på morgonen för den ”Medical Examination” som behöver genomgås som en del i processen för att få det permanenta uppehållstillståndet. Naturligtvis vaknande barnen ovanligt tidigt och det var bara att ta sig ner ett plan och försöka sova vidare i soffan framför barn-TV. 

Vi fick snart i oss frukost och efter ytterligare en stund i TV-soffan medans ”Ayi” städade så tog vårt dåliga samvete oss ut på en liten promenad. I dag har vi haft en klar himmel och runt 35 grader så promenaden blev ganska kort och svettig och avslutades som sig bör med en glass i skuggan. Vi bestämde oss för att ett bad var nog precis vad vi behövde i eftermiddag och efter ytterligare lite slappande så var det dags för lunch. Medan jag slängde ihop lunchen gav jag Hugo order om att packa väskan. Efter lite protester så hade han ändå lyckats få ihop våra badkläder.

Efter en snabbt avklarad lunch så packade jag resten och vi mötte upp med den manliga delen av familjen i hus 2106 för en kort cykeltur mot klubbhuset och den hägrande svalkan i poolen. Tyvärr visade sig att vår gemensamma packning saknade viss kvalitetskontroll; Norton fick bada i mammas badmössa (alla måste ha badmössa, denna blogg kommer dock inte att innehålla några bilder på vuxna män i badmössa) och pappa fick bada i de kalsonger som Hugo så snällt packat ner i tron att det var badbyxor (vilket förhoppningsvis alla andra också trodde). 

Framåt 18-tiden då det svalnat en del så tog vi en cykeltur till Pinnacle Plaza för lite middag (Norton tyckte att två körsbärstomater räckte) och handlande. Vi klockade oss på tiden 13,45 på hemvägen, det är nog den bästa så här långt. Nu väntar vi på att mamma skall komma hem vilken minut som helst och rapportera från sin snabbvisit till Shanghai.

Då tar Lotta över bloggandet igen - har alltså spenderat dagen i Shanghai där jag presterat i typ 30 minuter och övrig tid väntat, väntat, väntat.

Vill man ha uppehållstillstånd måste man göra en auktoriserad läkarundersökning som måste göras av kinesiska läkare i den stad där företaget man jobbar för är registrerat. Eneas kontor i Beijing är ännu inte helt färdigregistrerat (kinesisk byråkrati är omständlig och hyfsat långsam) så då får man helt enkelt åka 100 mil till Shanghai istället. Eneas trevliga Marketing Assistant Vivian tog hand om oss och såg till att vi hamnade på rätt ställe och sedan drog en fascinerande process igång:

Lucka 1 - lämna ifyllt formulär och bilder, gå till Lucka 2 där ytterligare bild tas för registrer med webkamera, gå till Lucka 3 för betalning av undersökningen, gå till Lucka 4 där någon tittar på ens formulär och frågar vad man egentligen menar med det man fyllt i, gå till rum 119 och ta av "upper underwear" (???) och sätt på liten rock, gå till rum 120 och gör bröströntgen, gå till rum 107 och gör synundersökning, gå till rum 111 och gör EKG, gå till rum 109 och gör ultraljud på inre organen (får man förmoda), gå till rum 115 o tag blodtyck samt förklara att blindtarmsärret och kejsarsnitt faktiskt sitter på samma ställe, gå till rum 110 och ta blodprov sedan I MÅL!  Men först gå till lucka 5 och betala för att få resultatet skickat. Ungefär 20 personer av olika nationaliteter springer om varandra och byts av i de olika rummen, vänligt men bestämt påfösta av rosaklädda sköterskor.

Ännu en unik dag i vårt nya land. Godnatt.

Ovido - Quiz & Flashcards