Alla inlägg den 10 juli 2009

Av Lotta - 10 juli 2009 11:25

Förmiddag i huset med fotbollsspel och bowling i trädgården och lite legobyggande. Anne Charlotte och barnen skall dra iväg med lånad cykel och cykelkärra för att hitta cykelaffären, de har lovat att spana vad som finns tillgängligt till oss också.

Vi tar en badpaus idag - personalen på klubben vill helst inte att Hugo byter om i damernas omklädningsrum, de tycker han är för gammal. Verkar vara en generell regel i Kina, Roger såg anslag om samma sak på sitt hotell förra gången. Lite knasigt känns det ju att en sjuåring inte får följa med sin mamma men vad gör man, man måste ju respektera om andra tycker att det är jobbigt. Hugo är dock inte pigg på att byta om alldeles ensam inne på Herrarnas, Roger få gå dit med honom så att han har varit där och hittar så går det säkert bättre sen'.

Eftermiddag - de tappra 3 tillbaka från cykelutflykten, dock utan framgång. De hamnade med cykeln ute på en "motorväg" och vågade inte fortsätta tills de hittade rätt. Kom förbi oss och fick lite förfriskningar, vi får kolla upp en lite mer exakt vägbeskrivning istället för den skiss som vi har just nu.

Sedan drog vi iväg med chauffören till Rogers jobb (obligatorisk feberkontroll innan vi fick komma in på kontorsområdet). Våra blonda pojkar gjorde succé på kontoret men Norton blev blyg och vägrade vara med på bild som en av Rogers kollega ville ta :-). Efteråt storhandling på Carrefour - känns tryggt med fransk stormarknadskedja men tro mig, det bar inte mycket franskt över den. Däremot väldigt exotiskt med stora bord med färska skaldjur, fiskar, kycklingfiléer mitt ute på golvet och försäljare som stod och ropade ut erbjudanden. Hela kycklingar till försäljning (med betoning på HELA med huvud och fötter kvar), halva grisar hängande i taket och 1 miljard olika alger, kryddor, frukter, grönsaker som var helt omöjliga att identifiera. Allt detta sida vid sida med helt vanliga "stormaknadsprodukter" som Nivea deodorant, handdukar, leksaker, Cornflakes etc. Superhäftigt och totalt förvirrande!

Skulle försöka få tag på en taxi för att åka hem med allt men ingen ville stanna och ta upp oss. Blev stående vid sidan av gatan och betittade av en buss proppfull med kineser som skrattade och pekade. Till slut fick vi hjälp av hotellet brevid, kom hem, åt en Hot Pot och somnade ett antal erfarenheter rikare.

Ovido - Quiz & Flashcards