Alla inlägg den 20 juli 2009

Av Lotta - 20 juli 2009 11:19

Vår chaufför mr Gau hämtade upp oss på förmiddagen för en mamma+barn utflykt till Ritan-parken den här gången (han hittade dit också, halleluja).

Förhandsinformationen i våra Beijingguider sa om parken "skön promenadmiljö, bra caféer och matställen, kanon på kvällen med livemusik".  Färden gick via business distriktet och vi passerade bland annat det läckra CCTV-huset (kinesiska statstelevisionen) http://en.wikipedia.org/wiki/China_Central_Television_Headquarters_building)

 Vädret var VARMT som vanligt men vi travade glatt in i parken, fulla av energi och leklust. Visade sig självklart att den omtalade lekplatsen var ett halvdeppigt nöjesfält, utan några andra barn där varje attraktion kostade skjortan. Och de såg inte ens kul ut, utan lite halvtrasiga  och slitna. Disappointed!

Men vi tog barnen i hand och travade tappert vidare och hittade då ett utomhusgym mitt i parken! Avancerade träningsmaskiner ā la World Class, gratis för användning av alla - vilken grej! Atletiska yngre män, barn och små kinesiska tanter turades om att deffa och bygga. Vilken räddning när läget började bli desperat.

Efter hårdträning med push ups och pull ups och allt vad det heter samt avancerad street dance från alla 4 grabbarna behövde vi näring och tog oss till första bästa restaurang - som visade sig vara fin i kanten, med enbart kinesisktalande personal och alla menyerna på enbart kinesiska. De första rätterna såg ok ut, sedan hamnade jag på sidorna med rätter för 200-600 yuan och då  började jag känna mig svettig. Efter mycket om och men lyckades vi beställa några rätter som vi trodde alla kunde acceptera. Det visade sig bli en av våra dyraste luncher hittills med mycket kokta grönsaker´, konstiga nudlar och mycket små kycklingdelar med en massa ben kvar. Alla hittade något att äta dock även om Norton nöjde sig med drick-yoghurten som barnen fick istället för den färska mjölk jag försökte beställa med hjälp av min mandarin-parlör (måste blivit nåt fel på betoningen :-). Personalen hade strålande tålamod med våra trötta barn och gullade glatt med dem, lyfte upp deras servetter från golvet typ 503 gånger och serverade och pysslade - jag tror vi hade 4-5 servitriser till vårt förfogande.

Tack och lov fanns det sedan massa spännande berg, gångar och paviljoner samt en stenbåt att upptäcka efteråt vilket gjorde att summan av dagen blev på plussidan efter att ha startat med ett fett minus.

Luftkonditionerad chaufförstransport tillbaka hem (och sedan pasta med tomatsås i stora lass).


Ovido - Quiz & Flashcards