Direktlänk till inlägg 28 november 2009
Slet mig från bakandet av mjuka pepparkakor till SWEAs julbasar (jag var inte så svårövertalad) och tog med familjen på museibesök.
Hugo har tjatat hål i oss om att åka tillbaka till New Science & Technology Museum, sedan han var där på utflykt med skolan och vi enades om att det bästa sättet att få tyst på honom var att helt enkelt åka dig.
Efter lite osäkerhet om adressen - museet nyöppnades i september i helt nya lokaler som ligger i Olympiaområdet - tog vi första bästa taxi och drog dit. Vi hade lite svårt att förklara vart vi skulle men klippan till taxichaufför (jo, det finns bra sådana i Beijing också) ringde helt enkelt översättningsservice som sedan guidade honom rätt. Smidigt!
Museet var stort stort, men Hugo kände igen sig och kunde guida oss rätt. Och utställningen visade sig vara gigantisk med mängder av experimentmöjligheter för alla som ville prova. Transport, molekyler, kroppsdelar, fysik ja allt man kan tänka sig. Nästan överväldigande mycket att göra och att titta på och i och med att bara bråkdelen av den förklarande texten är på engelska blir det lite tufft för en icke-kines. Men barnen hade riktigt kul, som syns nedan och det var svårt att till slut dra dem därifrån, när Roger och jag hade blodsockret nere i tårna och skrikande magar.
På plats i cockpit efter att grabbarna trängt sig på kinesmanér
Res med mig Stina, i en roddbåt till Kina....
Nämen, då drar jag nu'rå mamma
Norton blev kär i ett tåg
Nämen, jag har en dubbelgångare där inne i lådan!
Hur går det till egentligen? (eller, jag har ingen aning om att mamma fotograferar nu)
Vi hittade en hot pot-restaurang i närheten av museet och beslöt oss för att testa den. Hot pot är kinesisk fondue helt enkelt och man lagar själv till sin mat vid bordet där man har en eller flera hot pots med kokande grytbas. Vi körde nöt- och lammkött i tunna skivor, mängder av bladgrönsaker av olika sorter, frikadeller och nudlar. Till det har man sedan en eller flera dipsåser, vi körde en vitlöks- och en seafoodvariant. Behöver jag säga att det var strålande gott och vi åt upp vartenda smul (tack för nudlarna och körsbärstomaterna som var det enda Norton diggade).
Så här delikat ser det ut innan man ätit fondue med pinnar - efteråt något mer slabbigt
Hugo har tekniken inne
Barnen fick varsin Picachu på restaurangen - bäst idag?
Sedan hem till pepparkaksbakandet igen, trötta men glada. Imorgon - adventsfirande.
Ännu en intensiv vecka till ända och dags för summering och reflektion. Vädermässigt är jag nu fullt övertygad om höstens ankomst, den här veckan har varit en berg och dalbana mellan strålande sol och vräkande hellregn (när jag korrläste såg jag...
Så är första jobbveckan avklarad och överlevd för min del. Måndagen gick utmärkt men tisdag kväll kokade hjärnan över. Inte kom jag ihåg att det var så här jobbigt att jobba:-). Jag har ju bara varit bort ett drygt år och det har jag ju varit förut e...
Nåja, det var väl en onödigt dramatisk rubrik på det här inlägget men det är helt klart en ny fas som vi går in i nu när jag går tillbaka till jobbandet. Ser fram emot att återta "karriären, det helt klart, men känner mig också lite melankolisk över ...
Första skolveckan har flutit på med lite avbrott för hösthostan som drabbat båda sönerna. Typiskt terminsstart och i fredagens veckobrev varnas för det sedvanliga lössutbrottet på skolan. Är det någon som kan tala om för mig var dessa löss kommer ifr...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 |
8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | |||
16 |
17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
|||
30 | |||||||||
|