Direktlänk till inlägg 28 november 2009

Hot Pot

Av Lotta - 28 november 2009 11:58

Slet mig från bakandet av mjuka pepparkakor till SWEAs julbasar (jag var inte så svårövertalad) och tog med familjen på museibesök.


Hugo har tjatat hål i oss om att åka tillbaka till New Science & Technology Museum, sedan han var där på utflykt med skolan och vi enades om att det bästa sättet att få tyst på honom var att helt enkelt åka dig.


Efter lite osäkerhet om adressen - museet nyöppnades i september i helt nya lokaler som ligger i Olympiaområdet - tog vi första bästa taxi och drog dit. Vi hade lite svårt att förklara vart vi skulle men klippan till taxichaufför (jo, det finns bra sådana i Beijing också) ringde helt enkelt översättningsservice som sedan guidade honom rätt. Smidigt!


Museet var stort stort, men Hugo kände igen sig och kunde guida oss rätt. Och utställningen visade sig vara gigantisk med mängder av experimentmöjligheter för alla som ville prova. Transport, molekyler, kroppsdelar, fysik ja allt man kan tänka sig. Nästan överväldigande mycket att göra och att titta på och i och med att bara bråkdelen av den förklarande texten är på engelska blir det lite tufft för en icke-kines. Men barnen hade riktigt kul, som syns nedan och det var svårt att till slut dra dem därifrån, när Roger och jag hade blodsockret nere i tårna och skrikande magar.


På plats i cockpit efter att grabbarna trängt sig på kinesmanér

 


   

Res med mig Stina, i en roddbåt till Kina....


 

Nämen, då drar jag nu'rå mamma


 

Norton blev kär i ett tåg


 

Nämen, jag har en dubbelgångare där inne i lådan!


  

Hur går det till egentligen? (eller, jag har ingen aning om att mamma fotograferar nu) 



Vi hittade en hot pot-restaurang i närheten av museet och beslöt oss för att testa den. Hot pot är kinesisk fondue helt enkelt och man lagar själv till sin mat vid bordet där man har en eller flera hot pots med kokande grytbas. Vi körde nöt- och lammkött i tunna skivor, mängder av bladgrönsaker av olika sorter, frikadeller och nudlar. Till det har man sedan en eller flera dipsåser, vi körde en vitlöks- och en seafoodvariant. Behöver jag säga att det var strålande gott och vi åt upp vartenda smul (tack för nudlarna och körsbärstomaterna som var det enda Norton diggade).


  

Så här delikat ser det ut innan man ätit fondue med pinnar - efteråt något mer slabbigt

 

  

Hugo har tekniken inne

 

  

Barnen fick varsin Picachu på restaurangen - bäst idag?


Sedan hem till pepparkaksbakandet igen, trötta men glada. Imorgon - adventsfirande.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lotta - 19 september 2010 18:22

Ännu en intensiv vecka till ända och dags för summering och reflektion. Vädermässigt är jag nu fullt övertygad om höstens ankomst, den här veckan har varit en berg och dalbana mellan strålande sol och vräkande hellregn (när jag korrläste såg jag...

Av Lotta - 12 september 2010 18:46

Så är första jobbveckan avklarad och överlevd för min del. Måndagen gick utmärkt men tisdag kväll kokade hjärnan över. Inte kom jag ihåg att det var så här jobbigt att jobba:-). Jag har ju bara varit bort ett drygt år och det har jag ju varit förut e...

Av Lotta - 6 september 2010 19:00

Nåja, det var väl en onödigt dramatisk rubrik på det här inlägget men det är helt klart en ny fas som vi går in i nu när jag går tillbaka till jobbandet. Ser fram emot att återta "karriären, det helt klart, men känner mig också lite melankolisk över ...

Av Lotta - 29 augusti 2010 14:59

Helgen börjar gå mot sitt slut och en summering kan väl vara på plats av en händelserik sådan. Två trötta golfare kom hem efter mörkrets inbrott, varsin QP Cheese tjockare och däckade i soffan framför TVn. På lördagsmorgonen tog vi oss i kragen ...

Av Lotta - 28 augusti 2010 10:37

Första skolveckan har flutit på med lite avbrott för hösthostan som drabbat båda sönerna. Typiskt terminsstart och i fredagens veckobrev varnas för det sedvanliga lössutbrottet på skolan. Är det någon som kan tala om för mig var dessa löss kommer ifr...

Ovido - Quiz & Flashcards