Direktlänk till inlägg 21 november 2009
Norton och jag hostar vidare men är ändå mycket bättre idag. Varsin rejäl dos av Robitussin hostmedicin igår gjorde susen. Fantastiskt vad lite efedrin kan bota alla förkylningssymptom man bara kan tänka sig. Intressant också när man googlar på medicinnamnet för att veta vad man stoppar i sig och hittar referenser till hip hop texter och tips om hur man kan använda just denna hostmedicin som "recreational drug". Tydligen är Robitussin "the shit" för att använda ungdomlig term. Men jag lovar alla oroliga att vi håller oss till den rekommenderade dosen och föredrar rött vin, juice, popcorn och chokladkola som helgdrog i det här huset.
Norton är nyklippt och är nu redo att anmäla sig till US Marines - skämt åsido, han är förtjusande gullig och lite kort hår i nacken och runt öronen är väl bara charmigt. Lovar komplettera med bilder snarast.
Hugo har lekt med kompisen T. samt satsat hårt på legobyggande under eftermiddagen. Efter en intensiv genomgång av lego.com vet han exakt vad det är som Tomten förväntas komma med, och väskorna riskerar att bågna med lego när vi åker tillbaka till Beijing. Förutom lego vill han gärna ha lite svenska böcker - dels har han ju nu börjat läsa själv, dels läser vi mycket på kvällarna innan läggdags. Jag har önskat Maria Gripes "Tordyveln flyger i skymningen" till honom, som jag minns att jag hörde som sommarlovsföljetong på radio i hans ålder, men den verkar ha utgått ur förlagens sortiment som bok. Finns bara som CD-bok. Är det möjligtvis någon som läser den här bloggen som har ett gammalt ex man vill bli av med, eller som vet hur man kan få tag på ett?
Så till sist har jag nu förhört ayi om hur man får till bladgrönsaker, t ex kål, så gott i Kina, och det är egentligen väldigt "basic". Så ta lite kinakål, färsk spenat, bok choi eller någon annan bladgrönsak och gör så här:
Fräs 2-3 hackade vitlöksklyftor och 3-4 tunna skivor färsk ingefära i 2-3 msk olja, i en wok.
Lägg i lämpligt stora ätbitar av valfri bladgrönsak och "stir fry" en kort stund. Om det är kinakål så woka tills stambitarna är lätt transparenta (viktigt att inte woka för länge, det får inte bli slabbigt).
Salta ev. lite grand.
Avsluta med 1-2 msk soja (som så ofta föredrar jag ljus soja som är lite mindre intensiv i smaken).
Klart!
Gott som tillbehör till i princip vad som helst.
Ännu en intensiv vecka till ända och dags för summering och reflektion. Vädermässigt är jag nu fullt övertygad om höstens ankomst, den här veckan har varit en berg och dalbana mellan strålande sol och vräkande hellregn (när jag korrläste såg jag...
Så är första jobbveckan avklarad och överlevd för min del. Måndagen gick utmärkt men tisdag kväll kokade hjärnan över. Inte kom jag ihåg att det var så här jobbigt att jobba:-). Jag har ju bara varit bort ett drygt år och det har jag ju varit förut e...
Nåja, det var väl en onödigt dramatisk rubrik på det här inlägget men det är helt klart en ny fas som vi går in i nu när jag går tillbaka till jobbandet. Ser fram emot att återta "karriären, det helt klart, men känner mig också lite melankolisk över ...
Första skolveckan har flutit på med lite avbrott för hösthostan som drabbat båda sönerna. Typiskt terminsstart och i fredagens veckobrev varnas för det sedvanliga lössutbrottet på skolan. Är det någon som kan tala om för mig var dessa löss kommer ifr...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 |
8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | |||
16 |
17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
|||
30 | |||||||||
|