Alla inlägg den 7 mars 2010

Av Lotta - 7 mars 2010 13:43

I lördags förmiddag, när Roger och Hugo spelade innebandy som vanligt, bestämde Norton och jag oss för att "nu var det vår". Solen tittade fram och det var inte minusgrader, vad mer kan man begära i dessa tider?


Så - vi rensade bort gamla vissna blommor och förberedde för de dagar som förhoppningsvis kommer snart med stadiga plusgrader. När vi kan plantera i krukorna och våga sätta ut dem. Vi var på blomstermarknaden härom dagen och den svämmade över av söta primulas i alla färger som verkligen skulle pigga upp i allt det brun-gråa som dominerar Beijing vintertid.


Vi tog också fram sparkcykeln och sedan, efter några förströdda sparkningar upp och nedför gatan, plockade vi fram Nortons nya cykel!


Stödhjulen var inte monterade än men vi tog en provtur ändå när jag höll i styret, för att testa tramptekniken. Och den var alldeles utmärkt efter ihärdigt trehjulingscyklande på dagis.


 

Ser jag snygg ut så här?



Så vi ringde på hemma hos vor lokala cykelhandlare, familjen S. mitt emot som även levererat själva cykeln, och efterfrågade de utlovade stödhjulen. Tillsammans med en ordentlig skiftnyckel gav vi oss på projektet omgående. Första försöker var mindre lyckat, bakhjulet gick helt fritt från marken, så kallad luftcykling. Lättrampat men man kommer ju inte så långt. På andra försöket fick vi så fast dem och sedan susade Norton iväg. Helt själv och han strålade med hela ansiktet. Han har cyklingen i blodet helt enkelt.


Volvo, volvo, volvo (alltså jag rullar, jag rullar, jag rullar)

  


Tala om att storebror och pappa var förvånade när de på håll såg en liten kille som kom cyklande, och så var det Norton!


Vår våriver visade sig smitta och snart trillade det ut barn på gatan, systrarna T och lilla M på rollerblades, våra australiensiska grannar till höger som kastade rugbyboll, våra nya grannar till vänster som cyklade och körde kickbike och till sist också våra färskaste, norska grannar som flyttade in för en vecka sedan. Varmt - nej! Trevligt - ja!


Hugo och kompisarna M och E avslutade sedan utomhusleken med en klassisk plumsning i den isiga bäcken som rinner genom området. Vilket fick dem att inse att våren inte riktigt är här än och att t shirt och crocs inte är aktuell klädsen ännu. Hugo och M fick komma in och värma sig och sedan ägnade de kvällen åt Kenny Starfighter och översovning.


Idag söndag har vi köpt jeans till Roger och signat upp Hugo för nästa sportaktivitet. Innebandyn är slut om ett par veckor och den kommer att avlösas av - bergsklättring!  Svimma inte mormor och farmor, klättrandet kommer att ske på klättervägg inomhus med säkerhetslinor och erfarna instruktörer. Blir kanon, kanske innebär det lite mindre klättrande och klängande här hemma?

Ovido - Quiz & Flashcards