Alla inlägg den 17 mars 2010

Av Lotta - 17 mars 2010 11:01

...var har ni er?


Idag har det verkligen kännts vårigt med ordentliga plusgrader från klarblå, solstrålande himmel. Härligt - men det är fortfarande minus eller nollgradigt på morgonen, så än åker vi bil till skolan. Kanske kan vi börja cykla nästa vecka, prognosen den närmaste veckan ser lovande ut med temperaturer uppåt 10 och över.


På vår gatas solsida är snön borta men på skuggsidan ligger den kvar. Igår ägnade sig dock 13 vakter (ja 13 st) åt att skotta garageuppfarterna på skuggsidan. Inte 1 eller 2 vakter per garageuppfart utan alla 13 på samma uppfart. Tala om arbetskraftstäthet. Strax efteråt ägnade sig 3 workers åt att fixa till gatans alla trasiga brevlådor (på taket av lådan ligger brädlappar så att det ser ut som ett brädtak, vissa brädor har lossnat) - inte 1 worker per brevlåda utan alla 3 på en låda i taget. Båda fallen är typiska exempel på kinesisk arbetsfördelning - inte vad vi nordbor är vana vid men ett annat sätt att organisera sitt arbete på helt enkelt.


Norton har varit på promenad i skolans omgivningar, med ryggsäcken full av picknick. Varje onsdag går hans dagisgrupp ut på en liten tur, till en park eller lekplats eller nåt liknande. De tycker att det är jättespännande och Norton är alltid peppad att få ta med sig sin egen picknick.


Som vanligt hade han haft det bra idag på dagis, när jag frågade honom. Han poängterar också att han "inte kastat någon mugg i huvudet på H", vilket han noga poängterar varje dag (efter en liten incident för ett par veckor sedan som han fick bannor för). Det där kommer han väl att minnas livet ut, och de sista ord han yttrar innan han går till de sälla jaktmarkerna som 125-åring eller så (en mors önskan) blir väl; ."...och jag har inte slängt en mugg i huvudet på H!"


Efter skolan hoppade jag in som biblotekarie på skolbiblioteket i en timme. Det var ingen rusning dit kan jag säga så jag fick tyvärr inga möjligheter att pröva några Sally-moves på låntagarna. Och jag som hade laddat upp med knytblus och allt.



Ovido - Quiz & Flashcards