Alla inlägg den 5 mars 2010

Av Lotta - 5 mars 2010 06:13

Hugo hemma idag också. Tack och lov mår han mycket bättre och får väl betraktas som i princip frisk med lite hostrossel kvar bara. Dock var natten lite tung med feber som pendlade upp och ner så han behöver ta det lite lugnt idag. Lillebror skeppades dock iväg till dagis då han var i toppform.


Efter att ha haft filmmaraton igår då Hugo inte orkade något annat än ligga på soffan (Monsters vs Aliens, Den otroliga resan och Kenny Begins i ett sträck) var det läge för lite mer aktivitet idag då feberdimman släppt. Hugo har länge velat åka till pysselparadiset Happyland som ligger här i närheten. De var och besökte Svenska Skolan före lovet och då pysslade han loss ordentligt, dock fick han inte behovet helt tillfredställt så vi ställde kosan dit idag.


På Happyland kan man dreja lera, pyssla med pärlor, väva, skapa med annan typ av lera, göra fönsterstickers etc etc. Ett stort rum fullt med material, bord och pallar och maaaasssor av personal som ivrigt väntar på att få assistera. Så ivrigt att man nästan blir lite nervös. Och de har en lite kluven inställning till konstnärlig frihet också - de jobbar gärna med färdiga mallar så att barnen verkligen skall göra rätt (använda rätt färgkombinationer, i rätt ordning etc). Otroligt snälla men lite överambitiösa.


50 RMB för en timmes pyssel - vi hann med 2 rymdskepp i lera och en kyckling (gissa vem som gjorde vad av oss), en fönstersticker i form av en tiger och en glitterteckning av en Transformer. Ganska bra jobbat och framför allt kul - dit går vi igen!


Så lunch på McDonald's och sedan Kenny Starfighter (TV-serien) på DVD. Ibland är det mysigt med en "sjukdag" på tu man hand när man egenligen är rätt frisk.

Ovido - Quiz & Flashcards