Alla inlägg den 22 mars 2010

Av Lotta - 22 mars 2010 11:43

Helgen kan sammanfattas med sandstorm i lördags, vilket ledde till mycket inomhussittande och filmtittande. När en DVD kostar 15 kr kan man kosta på sig att chansa och filmerna inköpta för barnens del var väl både bu och bä. En för Roger och mig plågsam tramsfilm med Will Ferrell, Land of the Lost, tyckte dock Hugo var kanonspännande. Scooby Doo-filmen med "riktiga" skådespelare som handlade om hur mysteriegänget först träffades får godkänt av oss vuxna och toppbetyg av barnen. Roger och jag gillade skarpt "Up in the air" med George Clooney - den kan verkligen rekommenderas.


Framåt tidig kväll skingrades dock sandmolnen och vädret blev riktigt fint så vi gick ut på gatan med Norton så han fick cykla medan storebror låg i dammet på gräset och lekte med sina soldatgubbar. Lite sol på nosen i alla fall.


Söndagen bjöd på toppenfint väder och det var första dagen som det verkligen kändes vårvarmt, utan ett iskall stråk som då och då dök upp. Barnen körde först ett ordentligt pass på inomhuslekplatsen tillsammans med M. Sedan kom T. och han och Hugo fortsatte på soldatleken från igår, liggandes på mage i det jord- och sanddammiga gräset. Extremt lortigt, men de hade kul. När det började kurra i magen tog vi cyklarna, T på Rogers pakethållare, och drog iväg till Pinnacle Plaza för lite söndagslunch. Pasta och nachos i olika former blev det och sedan lite Baskin' Robbins glass också till lyxefterrätt. Smask!


Idag var sandstoftet tillbaka i luften och det knastrade gott mellan tänderna när jag cyklade till skolan för att hämta barnen. Vi fortsatte eftermiddagen hemma hos T och N där vi bjöds på nybakat bröd till mellis. Lyxigt. På hemvägen kunde vi konstatera några vårtecken; fontänen är åter igång vid Yosemite, workers håller på att vårgräva gräsmattorna i allén och massor av gröna grässtrån sticker upp överallt. Äntligen - nu vill vi inte ha några bakslag mer.


Middagen bestod av typiskt svensk husmanskost - makaroner och falukorv! Det trodde ni inte va, att falukorv fanns att få tag på i Kina? Nu heter den ju Fleischwurst och är tillverkad av tyske slaktaren, men jäklar i min lilla låda (som pappa skulle ha sagt), vad gott den smakade. Och dessutom slår jag vad om att den innehåller minst 50% mer rent kött än vad en "riktig" falukorv gör....


  

Ovido - Quiz & Flashcards