Alla inlägg den 23 januari 2010

Av Lotta - 23 januari 2010 05:42

Husets golvvärmesystem gör att det händer saker med vårt trägolv i bottenvåningen. Det rör på sig kan man säga och gliporna mellan plankorna blir bara större och större.


I morse när jag skulle gå ned för trappan såg jag plötsligt att det låg något i glipan mellan trappan och golvet, som nu är rekordbred. Kunde det vara...? Nä, det är väl inte möjligt?


Man läser om folk som renoverar sina hus och hittar spår efter byggare och hantverkare; gamla tidningar, inkarvade initialer, årtal och liknande som bidrar till att ge huset en historia.


I vårt hus hittar vi detta


  


Funderar på att låta fimpen ligga kvar så att den kan beundras av kommande generationer i huset, varje vinter när golvvärmen sätter igång och glipan kommer fram.

Av Lotta - 23 januari 2010 04:08

Så är det veckoslut och vi sammanfattar en vecka som inkluderat mycket kompislek för Hugos del. Kalaset i söndags resulterade bland annat i ett Starwarsskepp som Hugo stått och klämt på många gånger inne på Jenny Lou's och suktat efter, en Yoda-figur, Lego Exoforce kopielego etc så det har varit full aktivitet med PH i måndags, J i onsdags, R i torsdags och översovning hos M igår....pust!

I tisdags körde också Hugos nya Efter-Skolan-Aktivitet igång och första halvan av terminen kör han extra engelska som han tyckte var kul. Det blev en liten och bra grupp = 4 st, så jag tror att de kommer att ha kul och lära sig samtidigt.

Själv var jag på föredrag på skolan i torsdags med temat "Being a positive parent" - någon som känner att man kan behöva en kick i den riktningen ibland? Det var en läkare från SOSInternational som pratade om "The 5 love languages" och att man för att få en familj i balans måste fylla på allas kärleksreserver med jämna mellanrum. Är ni nyfikna så läs gärna mer mer www.5lovelanguages.com - det ligger en del i det. Att man måste identifiera på vilket sätt man själv och ens omgivning uppfattar budskapet om att de är älskade - det skiljer sig från person till person och ofta har man en tendens att kommunicera till andra på det sätt som man själv "går igång" istället för på det sätt som just den personen "går igång på".

Natten till lördag fick Norton ordentlig snuva vilket innebar att han vaknade 107 gånger ungefär, så den utflykt till skidbacken vi planerat imorgon måste ev skjutas upp. Vi avvaktar och tar beslut under dagen, annars drar vi nog in till stan' och äter en god lunch istället. Skidbacken finns väl kvar en vecka till.

PS nu finns bild på min fantastiska hempysslade teask i föregående inlägg. Scrolla ned och njut!

Ovido - Quiz & Flashcards