Alla inlägg den 13 januari 2010

Av Lotta - 13 januari 2010 03:19

Som ni har förstått av tidigare inlägg och nyhetsrapporteringen till Sverige så är Kina inte vant vid de snömängder som föll efter nyår över stora delar av landet.


Eftersom det är ordentligt kallt, vissa dagar nedåt -10 grader, så ligger snön stadigt kvar och snölek har blivit ett alternativ som i vanliga fall inte är aktuellt här i Beijing. Det har räddat jullovet för många expat-familjer som valde att stanna kvar i Kina över jullovet.


Som vanligt när vädret inte är som det brukar så blir folk lite småknasiga och gör saker de inte brukar. Nedan några kul bilder från siten China Smack.


  Mycket snö på nosen för pandan Weiwei i Wuhan som dock stojar runt för fullt i allt det roliga, konstiga vita pulvret

 

  Lite mer snö än vanligt i inre Mongoliet - påminner om en vanlig dag för pendeltågsresenärerna från Nynäshamn

 

   Nu är jag lite vild och galen och rullar mig i snön utanför Bird's Nest - blir det en bra bild?

 

  Infogar den exakta bildtexten från siten här i kursiv stil:

In Tianjin. A resident wrote on snow to hope for a prosperous new year.  The Chinese word 大吉, or “da ji” in pinyin, means “highly auspicious”. Chinese people have a saying: A auspicious snow brings forth a year of abundance.

Den som kan klura ut vad ordet auspicious betyder på engelska har gjort sig förtjänt av en plats på min ständigt pågående kurs "chinglish for beginners"

 

  En bild från Beijing eller från Stockholms gator dagen efter det årliga första snöfallet?

 

   Det är inte bara galna svenskar som vinterbadar - dessa glada damer gör detta varje år och dessutom varje vecka, spektaklet har stor publik varje helg vid Houhaisjön i centrala Beijing

Ovido - Quiz & Flashcards