Alla inlägg den 9 januari 2010

Av Lotta - 9 januari 2010 03:33

Efter två dagar på hemmaplan börjar vi acklimatisera oss igen även om sömnrytmen fortfarande är något störd för Norton och mig. Hugo däremot är i balans igen. Norton slockar som ett ljus på kvällen men vaknar framåt 23-tiden och stökar sedan i en-två timmar innan han somnar igen - och då i vår säng! Mycket lång tid har han ju sovit toppenbra i sitt eget rum men nu har han tappat formen - antingen gråter han tills vi inte kan stå emot längre eller så gör han som i natt.... gråter och säger "mamma, jag kommer" och stapplar själv upp och letar sig in till oss. Voj, voj - hoppas det är en fas!


Annars har vi lekt en himla massa på områdets nya inomhuslekplats som är toppen - ett lekland i miniformat helt enkelt. Perfekt för dagar med dålig luftkvalitet eller när man bara har tråkigt. Vi hade sällskap av några av Hugos skolkompisar och de var grymt imponerade; Wow, vad häftigt! Och är det gratis? var kommentarerna från barn som luttrats av ett land där alla lekplatser och parker i regel tar inträde. Efter många turer fram och tillbaka har jag nu lyckats boka lekplatsen för Hugos födelsedagskalas som kommer att äga rum på söndag nästa vecka - hoppas att allt går enligt planerna, kommunikation och förståelse är svårt ibland.


Sedan har Hugo och M jobbat hårt med att bygga ihop sina jullegoset. De kompletterar varandra bra och har nu fått ihop allt. Som tur är har de fått olika set så samlar de ihop dem får de en hel Starwars-armada.


Vi tog också en slölunch andra dagen på Hungry Horse, västerländsk mat med lokal personal som är världens gulligaste. Hugo körde igång att spela ett Fotbollsspel medan vi väntade på maten, men det är ju inte särskilt kul att göra själv. Då kom en av servitörerna fram och körde en match mot honom, vilken klippa!


Solen har strålat från klarblå himmel sedan vi kom tillbaka men det är kallt, kallt och torrt, torrt i luften. Man har hotat med mera snö men än så länge har det inte blivit något. Massor av gubbar jobbar hela dagarna med att hacka bort den hårdpackade snön från gatorna med spadar och hackor - effektivt men vilket slit.


Nu är det lördag och Hugo och M är på väg ut för att bygga ett Starwars snöläger i Ms trädgård, kanske kommer det en bild så småningom om jag hinner ta någon innan lägret har attackerats av fientliga styrkor och helt pulvriserats...

Ovido - Quiz & Flashcards