Alla inlägg den 17 januari 2010

Av Lotta - 17 januari 2010 14:31

.... heter tydligen innebandy internationellt.


Hugo och M har tröttnat på hockeyskridskoåkningen och därmed vägrat mer hockey den här vintern - suck! Nu har de valt att övergå till innebandy istället och vad gör man inte för att ens små pluttar skall vara glada och nöjda.


Så, Hugo kör nu innebandy på lördagar kl. 10 i en av gymnastiksalarna i närliggande skolan ISB. Och hans hurtiga far har volonterat som hjälptränare, så nu skall de trampa iväg på lördagmornarna båda två för att sporta loss. Imponerande!


Första passet var igår och båda var nöjda med sina insatser när de kom hem.  Hugos "lag" vann med 10-1 och han gjorde sista målet. Det verkar vara ett bra, lagom stort gäng som spelar, med lite blandat ursprung med fokus på norra Europa; Tyskland, Finland, Sverige bland annat.


Några stilstudier:


      


Bilderna är tagna av grannen Ms pappa.

Av Lotta - 17 januari 2010 14:12

Vi i familjen Abrahamsson tycker att man skall pumpa ut mesta möjliga ur varje tillfälle att fira och ett tredagarsfestande för Hugo kändes lämpligt i år.


Efter onsdagens "riktiga" firande, festade vi vidare på torsdagen tillsammans med kompisen M och hans systrar och vår kollegefamilj med V och J. Eftersom det var torsdag var temat självklart; pannkaka och vi hade bestämt oss sedan tidigare att helt enkelt göra pannkakstårta - något vi aldrig testat förut!


I boken "Pannkakstårtan" råkar Pettson ut för en mängd olika hinder i tillverkandet av Findus tårta och även vi fick övervinna lite problem. Att hitta GOD vispgrädde i tillräcklig mängd, vilket inte är självklart här, och sedan att få den vispad. 5 dl vispar man inte upp för hand utan massiv ansträngning så en elvisp eftersöktes men gick inte att uppbåda. Tur då att grannen J är välutrustad.


Pannkakspartyt var kul och trevligt och fotbollsspel, legobyggande och kojlek i källaren hanns med.


      


Sedan tog vi det lugnt i två dagar för att ladda upp för den sista explosionen i trestegsraketen - kalaset för klasskompisarna som ägde rum idag söndag.


Vi har ju fått ett riktigt schysst "lekland" i vårt klubbhus här på området, där Hugo, Norton och M tillbringat många timmar redan och det kändes som ett perfekt ställe för ett kalas. Rutschkanor, studsmatta, hinderbana, klätternät och pingisbord - vad kan man mer begära för ett gäng 7-9-åringar med obegränsade mängder energi i kroppen?


11 kompisar (9 killar och 2 tjejer) trillade in vid 14-tiden och körde sedan stenhårt i två timmar med ett kort avbrott för tårta och presentöppning. Strumpor flög av, strupar blev torra och krävde snabbt dryckesintag, brottningsmatcher, "jaga snöret", bad i bollhavet, sno kakor, kasta bollar, spela pingis, springa hinderbana på tid - ja, de han med en hel del och alla verkade ha kul och gick svettiga och röda i ansiktet hem med den obligatoriska goodie bagen i handen.


                  


Hugo var oerhört nöjd med dagen och kalaset som han väntade på med myror i kroppen hela dagen och som han räknat ned inför MYCKET länge!


Förhoppningsvis var alla de inbjudna barnens föräldrar nöjda också - med slutkörda barn som somnade tidigt ikväll....

Ovido - Quiz & Flashcards