Alla inlägg den 14 januari 2010

Av Lotta - 14 januari 2010 03:23

För 8 år sedan anlände en liten krabat något för tidigt till världen på Södersjukhuset i Stockholm. Efter sju sorger och åtta bedrövelser var det en pigg och frisk men väldigt sömnig kille som efter en vecka på sjukhus flyttade in på Lomvägen i Sollentuna med sina nojiga förstagångsföräldrar.


Nu är han 1,37 lång, kan prata en hel del engelska och sover över hos polare som om det vore ingenting. Det är så oerhört häftigt att få vara med honom på vägen - snabbare än man anar kommer han att vika av åt sitt eget håll. Det gäller att påminna sig själv om att njuta av stunden och inte bara tjata och gnata...


Den STORA FÖDELSEDAGEN som det räknats ned sedan ett år tillbaka ungefär, började med att Hugo blev väckt av föräldrar och lillebror med en vacker sång och ett rungande hurra tillsammans med önskefrukosten rostad syltsmörgås och jordgubbsyoghurt. Han var förvånansvärt pigg för att vara nyvaken så vi misstänker lite "rävsovande" från hans sida....


  Kram brorsan och grattis på åttaårsdagen!

 

När vi drog ifrån gardinerna såg vi att kompisen M gjort en alldeles särskild födelsedagshälsning på sitt fönster mitt emot. Mycket uppskattat.

 

   Vilken toppenkompis va!

 

För att dra ut på det roliga så långt som möjligt under dagen blev det bara en present på morgonen. Men vilken present sen' från mormor och morfar. Hugo fick följa ett snöre och leta upp den och hittade högst upp i huset ett hett efterlängtat fotbollsspel! På loppisen på Lucia gick ett liknande spel och näsan förbi med besvikelse som resultat men det här var snäppet större och bättre så lyckan var total och Hugo och Norton drog igång en match direkt. Tack mormor och morfar!

 

   Vilken av spelarna är Zlatan mamma?

 

Sedan var det bara att rusa iväg till skolan där kompisarna och fröken sjöng och hurrade för Hugo. Han ifrågasatte dock varför man inte är ledig från skolan på sin födelsedag - det borde väl ändå vara en mänsklig rättighet? Kanske det kanske.

 

När Hugo kom hem fortsatte vi tre firandet med ballonger och mer presenter. Hugo satt och blundade och Norton och jag hjälptes åt att bära dem till honom. Den första som dök upp var en skateboard från farmor och farfar med oerhört coolt dödskallemönster i guld på undersidan. Äntligen kan han åka med kompisen M och V här i Kina och med kompisen A i Avesta i sommar! Tack farmor och farfar.

Dock var skateboarden inte riktigt en överraskning trots ihärdiga försök från min sida. Jag köpte den i måndags samtidigt som jag storhandlade mat. Vår chaufför Mr Gao hjälpte mig att böra in alla varor och sist kom han med påsen från Decathlon med skateboarden i. I sista sekunden innan Hugo såg den hann jag stoppa honom och bära ut påsen igen. Ställde den framför garagedörren med tanken att jag skulle plocka in den strax från insidan. Men, 5 minuter senare kommer snälla Ayi Li med samma påse "Is this yours, I found it outside the garage?". Ridå! Hugo såg och skrattade trots att jag nästan slängde mig över henne och försökte dölja den med min kropp.

 

                                                  
                        
Åh vad cooooooolt mamma, det svarta ser nästan ut som blooooood!

 

Och sist men inte minst kom ett XBOX 360 spel från mamman och pappan inklusive en bunt spel som jag dealat till mig på Pearl market. Första spelet han testade var Starwars the Clone Wars Republic Heroes som Hugo också har på PSP. De som träffade honom i julas minns kanske att han kämpade med en Spindeldroid som han inte lyckades slå? Med XBOX funkade det direkt och han blev strålande nöjd med sig själv - "jag är så braaaaa på det här"!

 

                                                  
                        
Nu är alla sysselsättningsproblem över - om vi haft några?

 

Förutom detta hade vår snälla chaufför kommit med en jättelåda bananer tidigare under dagen. Oklart hur han kommit över dem men det var en välkommen present i vårt hus där bananer är guld och en av de få saker som lillebror äter så Mr Gao fick en stor kram från Hugo. Och snälla Ayi bidrog med en fotboll som blir toppen i sommar.

 

   Bananer byggde dessa praktfulla barn!

 

Till middag blev det en repetition av Svenska Skolans Nobelmiddag, dvs fläskfilé med bearnaisesås (ja, hemgjord såklart!), broccoli och pommes frites. Mycket uppskattat!

 

                                                  
                   
Vilket bra kort, kladdiga tallrikar och hushållspappret som sög upp oljan från pommes fritens fortfarande kvar. Stylish! Men det var faktiskt fint dukat från början. Så det så.

 

Och så när pappa kom hem blev det födelsedagsbakelse och ljusutblåsning som traditionen bjuder. Efter Skypning med mor- och farföräldrar var det ett trött men mycket nöjt födelsedagsbarn som gick och la sig. Idag torsdag ser han fram emot pannkakstårtekalas med M, T och M och V och J. Och på söndag kalas med klassen på Yosemites lekland. Om det är värt att firas så skall det göras ordentligt!

 

   Mamma, var det den minsta bakelse du kunde hitta? Jamen den är ju från franske konditorn, fint skall det vara!

Ovido - Quiz & Flashcards