Alla inlägg den 7 april 2010

Av Lotta - 7 april 2010 13:52

Det blir varmare och skönare för varje dag och imorse fick vi årets första besök av trädgårdsarbetarna som vattnade och piffade på vår lilla plätt. Vi har också spolat av möblerna så nu går det att vistas därute i vårvärmen också. Skönt!


Onsdag och fortfarande påsklov - dags att hitta på något skoj igen. Vi åkte ca 40 minuter hemifrån till en tempelpark, Hongluo Si, som låg ganska nära den del av kinesiska muren som vi var på med mormor och morfar. 3 familjer packade barn, picknick och kameror och drog iväg med förhoppning om en kul och spännande dag med mycket lek.


Förväntningarna infriades mycket väl. Parken var stor med vindlande stigar, bäckar och raviner. Mycket barrträd och inte så grön ännu men med mycket spännande att upptäcka. Vi koncentrerade oss på de 12 djuren i den kinesiska zodiaken som man kunde upptäcka och rida på längs med en promenadväg i parken. Haren, Ormen, Tigern och Hästen fick odelad uppmärksamhet från 6 stentaggade barn som glömt hur man går utan istället sprang, hoppade, studsade, klättrade, snubblade med en energi som var häpnadsväckande! Mammorna vandrade efter med en blandning av förmaningar och påhejande som sig bör.


Hugo med "sitt" zodiakdjur - Hästen


  

Eye of the Tiger


  

Småkaninerna skuttar glatt


 

Coola killars klubb


  

Pompisarna


 

Nej, det är inte en prilla, han ser ut så  


Nästan ännu häftigare var promenadvägen där man kunde upptäcka "500 arhats" eller Buddhas 500 lärjungar. Stenstatyer i naturlig storlek av buddhistiska munkar, alla med individuella utseenden och attribut samt iklädda praktfulla röda sammetsmantlar. Vilken grej, kändes nästan lite mystiskt. Barnen passade på att leka kurragömma bland alla munkarna - perfekt miljö!


500 rödmantlade män


   

De tog aldrig slut


5 blivande buddhister?    


Drygt 4,5 timme senare var det ett trött men belåtet gäng som satte sig i bilen och rullade hemåt.



Ovido - Quiz & Flashcards