Alla inlägg den 12 april 2010

Av Lotta - 12 april 2010 13:12

Här går vädret upp och ner så man blir helt konfys! Lördagen var varm och skön med fotboll och grillning i trädgården och en skön promenad i solen.  Söndagen bjöd på några få plusgrader, regn och snålblåst. Endast Roger och Norton vågade sig ut på en kort promenad till affären, för övrigt kurade vi inne hela dagen och Hugo lekte med kompisen E.


Och idag fortsatte det - soligt och klarblå himmel men fruktansvärt kallt! Kraftiga vindar och under 10 grader - burrrrrr! Dessutom funkar inte uppvärmningen av huset längre. Vi har ju stängt av golvvärmen och normalt skall vi kunna använda oss av luftkonditioneringen som värmekälla tills dess att den ställs om till kylande luft senare i vår. Men den verkar ha ställt om sig själv någon gång i slutet av förra veckan, för nu kommer det bara kalluft när vi drar igång den. Just nu har vi 19 grader inomhus och risken är att det blir ännu kallare i natt eftersom yttertemperaturen skall ned på 0 ungefär. Inte skönt! Tur att det finns duntäcken.


Annars har dagen inneburit personlig omvårdnad av tufsig vintermamma - kan ni förstå att man kan få en manikyr + pedikyr + huvud/nackmassage här för 130 pix! Förstår ni vad ni missar när ni avstår från Beijingsemester? Blir vi kvar ett år till utlovar jag personlig guidning till dessa njutningar för alla som vågar sig hit, så det så!


Imorgon gör jag debut som ESA-fröken på Svenska Skolan. ESA är Efter Skolan Aktivitet och jag skall ha högläsning för en liten grupp varje tisdag mellan 15-16. Wish me luck (och håll tummarna för att barnen härdar ut resten av vårterminen). Första boken blir Stora Spökräddningen av Eva Ibbotson som jag hoppas är sådär lagom läskig.

Ovido - Quiz & Flashcards