Alla inlägg den 10 april 2010

Av Lotta - 10 april 2010 13:17

Torsdag och fortfarande påsklov - vi tillbringade dagen med diverse kompisar till barnen på grannområdets lekplats i hyfsat ljummet vårväder. Lunchen var plaerad att ske utomhus men det drog en halvkall vind mellan husen emellanåt vilket gjorde att det blev klassiska makaroner med köttfärssås och vattenmelon hemma hos familjen F istället. Inte illa det heller. Barnen körde hårt mellan 10 och 15.30 Sedan hastade vi hem för lite uppfräschning innan det var dags för filmkväll med pannakaka och popcorn hemma hos familjen R-L. Toy Story blev det och en riktigt mysig påsklovskväll med schyssta polare.


Fredag och fortfarande påsklov - och kallt och blåsigt. Så, utomhusaktiviteter ströks från listan. Vi drog istället med några andra kompisfamiljer till leklandet A-Z Kids och körde en heldag där. Fräsch, mycket olika lekmöjligheter för alla åldrar och förvånansvärt lugnt trots påsklov gjorde det till en toppendag för både barn, som lekte loss som tokar, och mammor som fick umgås över några koppar kaffe i lugn och ro. Kvällen blev lugn då både Roger och jag är förkylda - IGEN! Vi busar till det med "Mauro och Pluras kök" på TV8Play när barnen somnat - via datorn, i sängen. Har ni inte sett det så har ni missat något - rekommenderas starkt!


Kokosnötsgunga på A-Z Kids. Toppenkompisen D. i randigt


 

En liten båt, blir ofta våt....


 

Norton hittade en polisbil och tillbringade ca 80% av dagen i den - lyyyyyycklig!  


Lördag och fortfarande påsklov - Hugo har en kompis som han fann i stort sett första dagen på Svenska Skolan, D. Tyvärr bytte D skola efter 3 dagar och därför har deras lekande blivit mycket begränsat, Men de verkar vara "soul mates" och de gånger de träffas klickar allt och de har superkul ihop. I fredags sågs de på leklandet och det blev då bestämt att de skulle ses idag lördag också. Hugo var hemma hos D och bröderna H och L en stor del av dagen och det blev lika bra som det brukar. Vi andra som inte hade lekdate tog en Starbucks-latte på uteserveringen i det strålande solskenet och sedan en skön promenad hem i värmen. På kvällen laxgrillning i trädgården. Vårvarmt och skönt!


 

Pappa, det är lugnt. Jag är redo med vattenslangen om du bränner laxen! 

Ovido - Quiz & Flashcards