Alla inlägg den 18 april 2010

Av Lotta - 18 april 2010 06:12

Igår morse var det dags första  klätterlektionen för Hugo och hans kompis M. I ”Gym 3” på Internationella Skolan i Beijing (ISB) (en stor och dyr skola med fantastiska resurser vad gäller lokaler/utrustning) finns en stor klättervägg som står för utmaningen.


     

Två killar som lite nervöst betraktar dagens motståndare


De är en grupp på runt 10-12 nybörjare i åldern 7-10 år. Efter en introduktion av ledarna så körde de uppvärmning i form av att en hinderbana. Efter det så fick de känna på väggen då de klättrade sidledes på låg höjd.


En viktig del i klättringen är tilliten på sin utrustning och sina kamrater, de gjorde därför en övning där de en och en skulle falla baklänges i armarna på sina kompisar, vet inte om resultat var riktigt det önskade, en del brakade igenom det mänskliga skyddsnätet och ner i golvet….


Gårdagens 90 minuterspass avslutades med en lektion i klättringens A = anchor, B = buckle, C = connections (även D =device? , E =everything else och F= friends) och sedan fri klättring på väggen. Kompisen M försvann upp på väggen som en spindel Hugo klarade sig hyfsat och tyckte att det var riktigt kul.


  

Hugo på väg uppför väggen 


”Sports Beijing” arrangerar en rad olika aktiviteter vilket ger Hugo möjlighet att prova massa spännande saker. Han har ju tidigare testat hockey och innebandy.

Ovido - Quiz & Flashcards