Alla inlägg den 24 april 2010

Av Lotta - 24 april 2010 09:54

Verkar som om kineserna har rätt, i Tigerns år blir det ingen vår. Större delen av veckan har varit ruggig, grå och regnig med dålig luftkvalité. För varje morgon vi dragit isär gardinerna och mötts av mul så har mungiporna åkt nedåt. På torsdagen spöregnade det en stor del av dagen men sedan, halleluja, blev det plötsligt sommar igår!


Klarblå himmel, strålande solsken och 35 grader i solen i vår trädgård. Konspirationssugna personer hävdar att väderskiftet hänger ihop med invigningen av en av världens största biluställningar, Auto China 2010, som invigdes samma dag. Ja, inte vet jag men det känns som om jag inte bryr mig, bara min kropp får tina upp och näsan bli lite röd så är jag nöjd.


Ägnade större delen av dagen före skolslutet hemma hos V som bjudit in till filmlunch. Lunchknytisen blev läcker men av filmtittandet blev intet. Ingen var sugen i det strålande vädret och vi ägnade istället 2 timmar i trädgården i solen - ingen deppade över det kan jag säga.


Efter skolan lekte vi ute på gatan och studsade studsmatta hemma hos M. På kvällen sov Hugo över hos M och vi andra avslutade arbetsveckan med en spännande film, Lakeview Terrace med Samuel L. Jackson. Hyfsat spännande!


Lördagen har hittills blivit en riktigt härlig sommardag. Medan Hugo och Roger var iväg på klättring, tog Norton och jag en promenad bort till lekplatsen och njöt på vägen av all blomsterprakt som fullständigt exploderar nu. Kan ni hjälpa oss identifiera de olika sorterna - jag är urkass på det.


Vad kan detta vara? Persika?


  

Skulle fota Norton vid vattenfallet, blev mer Norton och mindre vattenfall men vad gör väl det. Det gula är i alla fall Forsythia.


   

Och där kommer Victor gående i bakgrunden!  Snart slår syrenarna ut också.


På vägen dit träffade vi AC med sonen V och väl på lekplatsen hans lillebror J med ayi Linn. J och Norton fick en kul lekstund i det varma sommarvädret innan vi gick vidare till affären.


Runt runt, en gammal mamma blir alldeles yrslig


  

Ny keps sommaren till ära  


Eftermiddagen har vi tillbringat i vår egen trädgård och snart tänker vi cykla iväg för en tidig middag på nåt ställe med uteservering. Det gäller att utnyttja kvällen, imorgon skall det regna igen...


Världspremiär - Norton kan rita gubbar!!!!!!!!! Skåda detta fantastiska självporträtt, en klassisk huvudfoting som hade gjort gammelfarmor stolt.

  

Ovido - Quiz & Flashcards