Direktlänk till inlägg 26 december 2009

White Christmas

Av Lotta - 26 december 2009 09:33

Allra först - tack för julhälsningarna som inkommit. Hoppas att ni alla får en God Fortsättning och kan njuta riktigt av helgerna!


Juldagen gick i snön's tecken. Nya skridskor skulle testas, spark och kälke hårdköras och frisk luft inandas i våra genomrökta lungor.


Temperaturen steg lite och låg vid lunch runt 0:an vilket gjorde att den idealiska kramsnön också skapades, till barnens glädje.


På Bengtsbos hockeyplan var det ganska lugnt och Hugo invigde sina nya skridskor med lite problem. Nyslipade och oinkörda var åkglädjen begränsad och han föredrog att åka i full fart rakt in i snödrivorna och kasta sig handlöst. Norton höll sig vid sidan av och ägnade också han sig åt sin favoritsysselsättning - att kasta sig på rygg eller mage i den vita fluffiga snön. Ibland är det osofistikerade nöjen som är bäst.


Inte så mycket åkning, men posering kan man ju alltid ställa upp på


   

En liten fluffig kerub 


Det blåste upp runt lunch och luften kändes kallare än den egentligen var, men vi kämpade på och gjorde snögubbar för glatta livet allihop hemma i trädgården. En liten glad en och en större, mer melankolisk variant som idag på morgonen påminner starkt om Edvard Munchs "Skriet".


Hade vår snögubbe en av rollerna i The Shining?


  

Den förfärlige snömannen x 2 


Till Hugos stora glädje dök kompisarna A och M upp igen och alla 3 kastade sig in i ett intensivt byggande av en snöborg, med benägen assistans av oss andra. Norton körde sitt eget race och testade farmors gamla kälke, till allas glädje.


  

Det går inte fort det här


Efter matpaus på varsitt håll kom A och M tillbaka. De inledde lite käckt inomhus med legolek och PSP samt att jaga runt Norton över hela huset. Trots mörker, kall vind och snöyra kom de dock fram till att de var tvungna att fortsätta med snöborgen och drog ut igen. Ett par timmar senare tvingade vi in dem och de deklarerade stolt att de "överlevt sin första snöstorm" - tur det tycker vi!


  

Survivorman - caught in the swedish snow


Den friska luften tog ut sin rätt och båda grabbarna somnade som små ljus - men ack och ve, Norton envisas fortfarande med att vakna 6.30 så grus i ögonen är denna julens morgontema.


Idag drar vi till faster och farbror i Knutsbo, åker snöskoter och myser på landet med björnar och vargar utanför husknuten.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lotta - 19 september 2010 18:22

Ännu en intensiv vecka till ända och dags för summering och reflektion. Vädermässigt är jag nu fullt övertygad om höstens ankomst, den här veckan har varit en berg och dalbana mellan strålande sol och vräkande hellregn (när jag korrläste såg jag...

Av Lotta - 12 september 2010 18:46

Så är första jobbveckan avklarad och överlevd för min del. Måndagen gick utmärkt men tisdag kväll kokade hjärnan över. Inte kom jag ihåg att det var så här jobbigt att jobba:-). Jag har ju bara varit bort ett drygt år och det har jag ju varit förut e...

Av Lotta - 6 september 2010 19:00

Nåja, det var väl en onödigt dramatisk rubrik på det här inlägget men det är helt klart en ny fas som vi går in i nu när jag går tillbaka till jobbandet. Ser fram emot att återta "karriären, det helt klart, men känner mig också lite melankolisk över ...

Av Lotta - 29 augusti 2010 14:59

Helgen börjar gå mot sitt slut och en summering kan väl vara på plats av en händelserik sådan. Två trötta golfare kom hem efter mörkrets inbrott, varsin QP Cheese tjockare och däckade i soffan framför TVn. På lördagsmorgonen tog vi oss i kragen ...

Av Lotta - 28 augusti 2010 10:37

Första skolveckan har flutit på med lite avbrott för hösthostan som drabbat båda sönerna. Typiskt terminsstart och i fredagens veckobrev varnas för det sedvanliga lössutbrottet på skolan. Är det någon som kan tala om för mig var dessa löss kommer ifr...

Ovido - Quiz & Flashcards