Alla inlägg den 1 maj 2010

Av Lotta - 1 maj 2010 13:57

Ibland svänger det snabbt. Omständigheterna ville så sent som i onsdags att vi skulle stanna ytterligare ett år i Kina. Sen bestämde sig samma omständigheter igår för att istället skicka hem oss till Sverige i månadsskiftet juni/juli.


Lite snopet, men det är bara att tänka om. Do, Undo, Redo som man säger så käckt på l'Oréal...


Så nu blir det hektiskt värre. Iställer för att planera en sommarsemester så blir det att planera hemfärd om bara två månader. Mycket som måste fixas i Sverige, hyresgäster som skall sägas upp, möbler och massa annat som skall köpas och tas med hem, fixa en container för att skeppa hem det, umgås med vännerna vi fått här, se så mycket som vi hinner av Kina.... ja, pust det blir nog två intensiva månader.


Som alltid är det människorna som känns mest betydelsefullt - det som känns mest tråkigt med att flytta hem är alla de vänner vi fått som vi nu måste lämna. Vi måste göra allvar av "hemvändarklubben" som vi talat om så att vi kan ses i alla fall en gång om året och älta Kina-minnen ihop. Å andra sidan får vi ju träffa familj och andra vänner igen när vi kommer tillbaka.


För övrigt hade vi igår en trevlig Valborgsmässoafton med familjen W och familjen S som kom hit på middag. Sommarvärmen kom äntligen och vi kunde sitta ute en lång stund på kvällen, vilket är första gången i år.


Idag har sommarvärmen stannat kvar och det har nog legat på mellan 25-30 grader. Härligt!  Hugo var iväg på sin klättring på förmiddagen och sen cyklade vi till skräddaren och gjorde en beställning på skjortor och blusar som vi skall sy upp. Ett test - blir det bra skall jag försöka fixa några klänningar också och Roger ev. kostym.  På eftermiddagen njöt vi sedan i trädgården som är lagom skuggig och därför perfekt tempererad. Syrenerna blommar för fullt och doften ligger över hela området - känns nästan som i Sverige.


Imorgon skall Norton på 4-årskalas för sin kompis A och Hugo och Roger skall ev. försöka komma in på bilmässan som pågår i kongressanläggningen i närheten. Det ryktas om brutala köer så vi får väl se om de pallar - kineserna har ju långhelg till och med måndag och imorgon är det sista dagen på mässan.

Ovido - Quiz & Flashcards