Alla inlägg den 17 juni 2010

Av Lotta - 17 juni 2010 05:26

Ja det har ju varit "helg" är i Kina måndag-onsdag vilket innebär att Roger varit ledig efter att ha jobbat lördag-söndag. Skönt att vara två om flyttförberedelserna minst sagt.


Igår körde vi på hela förmiddagen tills vi var sjöblöta av svett. Efter det var vi värda lite fritid på eftermiddagen.


Kl 13 mötte vi upp vår kinesiskalärare Eileen för en tur in till stan' och gemensam sen lunch. Eileen vill gärna att vi skall uppleva så mycket som möjligt, och jag tror också att hon vill passa på att uppleva tillsammans med oss eftersom hon inte kommer från Beijing från början.


Villaområdets minibuss tog oss första biten in till stan, sedan åkte vi vidare in till centrum med lokalbuss, vilket var debut för vår del. Det är löjligt billigt - på 1 RMB kommer man jättelångt - och helt ok komfort. Vi hade ju också tur att inte åka i rusning för då är det minst sagt knökfullt på bussarna och det hade nog inte varit en hit med 4 barn. Nu blev det en kul resa med nyfiken publik som kollade in varje rörelse vi gjorde och som riktiga turister fotade vi hela tiden så klart.


J. har hittat en alternativ användning av sin solskärm

 

Eileen vid busshållplatsen - försök att dekryptera den skylten om ni kan!


Hjulen på bussen går runt, runt, runt....        


Sedan var det dags för lunch på det Hot Pot-ställe som Eileen tittat ut och hela vårt stora sällskap fick hjälp att möblera om restaurangen så att vi skulle få plats. Sedan började beställandet....


Det var många steg man skulle ta sig igenom; vilka buljonger till soppan ville vi ha, vilken dippsås, ville vi ha koriander i den eller ej, och sedan givetvis vad vi ville doppa i hot poten. Biff, lamm, nudlar, dumplings, tomater, svampar, tofu, spenat, sallad, ba cai, köttbullar - ja det är ett urval av allt vi valde.


Och så dryck då... här visade sig servitrisen (som hade gällare röst än jag vilket inte går av för hackor) vara mindre samarbetsvillig och det mesta svarade hon "meiyo" på vilket betyder "finns ej". Mjölk hade de men det var omöjligt att åstadkomma kall sådan, vatten kunde hon inte uppbringa i någon form varken kall,varm, med eller utan bubblor, och apelsinjuice visade sig vara läsk. Så då blev det Cola till barnen i alla fall vilket de ju självklart deppade ihop över.


Maten var i alla fall toppengod och som alla vet som ätit fondue tar det ett tag att äta och är ett väldigt trevligt sätt att umgås på, så vi fick en trevlig lunch ihop.


Familjen L-R doppar i grytan


  

En bild att spara för framtiden


  

Nudelmustasch  


Den efterföljande promenaden i hutongerna fick dock ställas in på grund av ett inkommande regn- och åskoväder. Det har kommit störtskurar och dundrat av åska här i över en vecka nu och då vill man inte vara ute, tro mig.


Grabbarna Grus


     


Torsdagen idag viker vi åt packning och åt att säga hem då till bästa kompisarna Truls och Noel som åker till Sverige imorgon.


Och så håller vi alla tummarna för att våra möbler dyker upp idag - transportfirman har inte riktigt ork och lust att köra ut dem..... 

Ovido - Quiz & Flashcards