Direktlänk till inlägg 27 februari 2010

Utpumpade

Av Lotta - 27 februari 2010 09:54

Storstadsäventyret fortsätter och vi gav oss idag av till fots mot Menara KL Tower,  Kuala Lumpurs näst högsta torn, som kompensation för det missade besöket upp i Twin Towers. Som små duracellkaniner pinnade vi på och tog oss dit rätt snabbt i värmen; dock kunde vi tacksamt konstatera att en minibuss körde upp oss till toppen av kullen som tornet ligger på.


Nästan framme - man ser tornet spegla sig i fasaden. Notera dromedaren som tillönskar alla ett Gott Nytt Kinesiskt Nyår (och myrorna längst ned i bild som påminner om två av familjen Abrahamssons medlemmar).


 

Borde inte en så stor och bastant kvinna kunna motstå en sån liten "sjatte" till  väskryckare?



Lagom mycket folk och en hypersnabb hissresa upp i tv-och telekommunikationstornet visade sig resultera i en strålande utsikt över hela KL och vi kunde känna igen flera ställen som vi besökt under gårdagen, inklusive vårt eget hotell. Souvenirinköp blev det också - Hugo var lovad en Twin Towers statyett sedan tidigare och efter noggrannt övervägande hittade han en i form av en brevpress som tilltalade honom. Hans snälla föräldrar köpte också ett Menara KL Tower till honom, som Norton snabbt blev förälskad i. Hans destruktiva 3-åringsnatur gjorde dock att han fick en något mer bastant nyckelringsmodell att glänsa med och nöjd var han med det.


Menara KL Tower ligger på en höjd och vilket gör att man faktiskt kan "titta ned" på Twin Towers som egentligen är högre.

  


I biljetten till tornet "tvångsinkluderades" också en åsneritt  (den hoppade vi över) och ett Formula 1-bil simulatorlopp som dock Hugo och Roger utnyttjade till bådas ömsesidiga glädje.


Hugo Schumacher i djup koncentration  


Sedan blev det taxi ned för kullen till de äldre delarna av KL och Central Market som är en jättestor inomhusmarknad med genuint hantverk, vanliga kopiorna och diverse tingel tangel. Fin miljö och två voodoodockor till barnen och en tshirt till mig samt lunch blev resultatet av besöket där.


Kontrasterna var stora mot det hypermoderna city med skyskrapor där vi hittills befunnit oss och det kändes som ett kul äventyr att leta sig fram bland gatorna. Vi har aldrig varit i Indien men det kändes mycket som vi skulle föreställa oss att det ser ut där. Vi tog oss också till Chinatown och lunkade igenom en jättestor utomhuskopiemarknad och även där in mellan gamla hus och trånga gator, till tunnelbana och monorail som tog oss tillbaka till hotellet igen.


Notera den svart polisjeepen i bakgrunden - kanske har han miniatyrväskryckare på flaket?


  

Del av Kuala Lumpurs Chinatown


 

Utanför Central Market


  

Inga skyskrapor i sikte  


Nu pustar vi, äter lördagsgodis och vilar trötta ben inför kvällens avskedsmiddag. Imorgon kl. 9 lyfter planet från KUL (flygplatsen) tillbaka till vårvintern i Beijing.


------------------------------------------------------------------------------------------------


Lär dig mer om Malaysia av Fakta-Lotta:


Ca 27 miljoner invånare varav ca 3 miljoner i Kuala Lumpur som är huvudstad.


Malaysia domineras av malajerna som är den största folkgruppen, men det finns också stora kinesiska (30%) och indiska (10%) minoriteter.


Officiell religion är Islam.


Ytmässigt ingår Malackahalvön och norra Borneo i förbundsstaten Malaysia. Närmaste grannar är Thailand, Singapore, Indonesien och Brunei.


Premiärministern heter Abdullah Ahmad Badawi. Statsöverhuvudet är kungen och den posten delas mellan 7 sultaner som vardera innehar posten i 5 år.


Valutan heter Ringit (MYR) och just nu är 10 svenska kronor värda ungefär 5 Ringit här.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lotta - 19 september 2010 18:22

Ännu en intensiv vecka till ända och dags för summering och reflektion. Vädermässigt är jag nu fullt övertygad om höstens ankomst, den här veckan har varit en berg och dalbana mellan strålande sol och vräkande hellregn (när jag korrläste såg jag...

Av Lotta - 12 september 2010 18:46

Så är första jobbveckan avklarad och överlevd för min del. Måndagen gick utmärkt men tisdag kväll kokade hjärnan över. Inte kom jag ihåg att det var så här jobbigt att jobba:-). Jag har ju bara varit bort ett drygt år och det har jag ju varit förut e...

Av Lotta - 6 september 2010 19:00

Nåja, det var väl en onödigt dramatisk rubrik på det här inlägget men det är helt klart en ny fas som vi går in i nu när jag går tillbaka till jobbandet. Ser fram emot att återta "karriären, det helt klart, men känner mig också lite melankolisk över ...

Av Lotta - 29 augusti 2010 14:59

Helgen börjar gå mot sitt slut och en summering kan väl vara på plats av en händelserik sådan. Två trötta golfare kom hem efter mörkrets inbrott, varsin QP Cheese tjockare och däckade i soffan framför TVn. På lördagsmorgonen tog vi oss i kragen ...

Av Lotta - 28 augusti 2010 10:37

Första skolveckan har flutit på med lite avbrott för hösthostan som drabbat båda sönerna. Typiskt terminsstart och i fredagens veckobrev varnas för det sedvanliga lössutbrottet på skolan. Är det någon som kan tala om för mig var dessa löss kommer ifr...

Ovido - Quiz & Flashcards