Alla inlägg den 17 februari 2010

Av Lotta - 17 februari 2010 14:22

Jag har aldrig hävdat att jag är någon expert på sport, även om det här hänt att jag fällt en och annan självsäker kommentar i olika sammanhang.


Men jag måste bara få påpeka att jag igår eftermiddag, malaysisk tid, yttrade följande uttalande som kan intygas av Roger: "Kan inte Björn Ferry se till att skrälla lite?" efter att ha läst om Charlotte Kallas vinst.


Och nu läste vi om bragden på Aftonbladet och fick till och med se lite på TV - tack ESPN för det!!! Och Björndalen blev bara 7:a!


Må våra segervrål höras ända till Sverige. Och till Norge - där fick ni äntligen så ni teg (åtminstone lite grand)!   


Godnatt!

Av Lotta - 17 februari 2010 09:32

Numera tror man ju att gratis trådlöst internet är standard överallt att det bara är att surfa på som en galning. Fel, fel, fel som Brasse skulle sagt. Här sitter jag nu med kabeluppkoppling på rummet och betalar 100 SEK för ett dygn - ocker men vad gör man inte för kontakt med omvärlden.


Resan hit gick smärtfritt även om Hugo påbörjade resan med att utropa ett förfärat "Men herregud, de har ju inga DVD-skärmar" när han klev ombord på Malaysia Airlines plan från Beijing i lördags morse. Tur då att hans PSP var med vilket fick resan att gå fort för hans del. Norton läste bok och tidning, sov en timme och tuggade tuggummi (Norton, du får inte svälja! Norton, var har du tuggummit? Det gömmer sig i magen, mamma) för att få de 6 timmarna till Kuala Lumpur att förflyta. Vi vuxna tvingades genomlida en fransk/kinesisk samproduktion med Johnny Hallyday i huvudrollen på fåtaliga takfilmskärmar, vilket dock kompenserades med god chicken curry till brunch.


Beijing-Kuala Lumpur 6 timmars harmonisk resa  


Efter ett par timmars väntan i Kuala Lumpur tog sista biten till Langkawi bara 55 minuter - vi hann bara svälja ett glas mangojuice och några jordnötter (trodde de var bannlysta på flyget?) innan vi var framme. Väl där möttes vi av en representant från vårt hotell Pelangi Beach som körde oss ända fram till receptionen. Framåt 10-tiden somnade familjen gott efter en lång dag och ett konstaterande från Hugo att TV-utbudet stank.


Äntligen framme - välkomstdrink i lobbyn  


Söndag-Onsdag har tillbringats vid ett av hotellets två poolområden, Cascade Pool, som innehåller flera vattenfall som namnet skvallrar om. Där finns också barnpool med vattenrutschbana, poolbar där man kan sitta och hänga i vattnet om man vill och gott om plats för solglada vuxna och barn. Dock är det samma kamp som vanligt om "rätt" solstolar och framförallt om parasollen som är alltför fåtaliga. Det är utplacering i ottan som gäller och markering med personliga tillhörigheter som markerar revir. Detta fungerade de första tre dagarna tills idag, då ett gäng kinesiska familjer anlänt vilka glatt slängde bort alla handdukar och badringar som markerade paxade stolar och annekterade dem för eget behov. Jag utnyttjar tillfället att studera interkulturella utmaningar och noterar i smyg alla kulturkrascher som sker....


Blött barhäng


  

Får vi bada snart?  


Även havet har provats på - det tar 1 minut eller så att gå dit från vårt rum och det är superlyxigt att ha utsikt över böljan blå efter att  ha tillbringat många månader utan närkontakt med havet i Kina. Dock är det VARMT på stranden och i sanden och vi fixar inte några längre vistelser utan eftermiddagsdopp får nog bli vår melodi. Krabbor, eremitkräftor och sjöborrar samt snäckor verkar det finnas gott om och vi badar med badskor. Dock inga maneter siktade även om Hugo rusade skrikande upp ur vattnet och hävdade att det sveeeeeeed överallt! Det gick dock över efter ett par minuter så jag tror snarare att det var det salta vattnet på hans torra hud som spelade oss ett spratt. Skall försöka få honom att göra ett nytt försök snart - vi andra njöt dock i fulla drag.


Mamma, jag stannar här! Finns det maneter?


  

Tusan också - spaden redan trasig!


  

Den obligatoriska "utsikten från hotellrummet!  


Många olika nationaliteter finns på hotellet; finnar, holländare, amerikaner, australiensare, några få svenskar och mycket kineser på nyårssemester. Barnen bondar lite lagom med andra - Norton försökte ragga upp en liten tjej med fraser på engelska som "what the heck" och "no signal" vilket funkade sådär. (No signal står det på TVn när DVDn eller XBOXen inte är inkopplat....).


Nortons flört som dock inte föll till föga utan föredrog storebror  


Varmt och skönt - runt 30 grader dygnet runt så vi brassar på med litervis av solskydd och ändå bränner vi axlarna i badet. Killarna klarar sig dock bättre med sina soltröjor som de använder både i och ur badet.


God mat - fisk- och skaldjursbarbecue på stranden i söndags kväll, thai i måndags, grillad fisk och green curry i solnedgången vid havet igår och ikväll blir det nog pizza lutar det åt. Och mycket till frukost från frukostbuffén - vet inte hur många vatten- och honungsmelonger och papayas vi har klämt i oss sedan vi kom, för att inte tala om våfflor med nutella som Hugo smaskar i sig varje morgon. Mums!


  

Alla Hjärtas Dagsmiddag på beachen



 

Gårdagskvällens middagsutsikt


Det var allt för nu - allt väl med andra ord och så hoppas vi det skall fortsätta. Imorgon blir det båtutflykt in i djungeln, med grottbesök, örnskådning och lunch på flytande restaurang. Spännande för alla 4. Rapport kommer senare.


Mest upprörande djurmöte; 3 gigantissimus cucarachas i badrummet kväll 2. Slogs brutalt ihjäl av rådig Roger. Sedan dess stänger vi igen alla avlopp och har ljuset på konstant i badrummet - hittills verkar det funka.... eller så håller de bara på att gadda ihop sig och planerar en samlad attack när vi minst anar det. Återkommer i frågan.


Observera att jag inte är med på någon bild - har vissa bikinikomplex som jag skyller bl a på själva bikinin. "Den här jäkla bikinin har ju inga konturer ju!" Har ni tur (eller otur) blir det även illustrationer av mig men det censureras noga.


Ovido - Quiz & Flashcards